Gå til innhold
Det er planlagt vedlikehold og oppdatering av forumet de neste dagene. Dette kan resultere i treghet eller korte perioder med utilgjengelighet. Vi beklager på forhånd ulempene dette måtte medføre. ×
Trond

Veivhusventilasjon Bertone

Anbefalte innlegg

Lurer på hvor jeg skal gjøre av slangen som går fra toppdekselet til luftfilterboksen når luftfilterboksen erstattes til fordel for fire trakter.

Ser på endel bilder av andre motorrom der den går inn i en slags boks, og på andre at slangen bare er stukket ned bak motoren til et eller annet sted..?

Ut fra denne slangen kommer det jo oljedamp som egentlig skal inn i motoren igjen via forgasserene, men dette er jo ikke mulig når man skal ha på trakter eller andre festlige anordninger som sørger for KALD luft til motoren.

Hva er best å gjøre?

Trond

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det beste er å sette på et lite filter på utløpet av slangen og motere det slik at kondenseret olje renner tilbake i slangen. Slike filter kan kjøpes hos de fleste som selger ettermarkeds luft filter. f.eks KN. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ha aldri vært borte i at noen klager på det. Har to biler som begge har løsningen med slangen ned bak motoren uten at det er blitt kommentert hos hverken NAF eller biltilsynet.

Den eneste plassen du får kommentarer på å ventilere til friluft er dersom du skal kjøre løp (muligens og for bane dager). Da er det krav til en "catch tank" d.v.s at slangen føres oppi en tank som fanger opp kondensatet og som må tømmes før hvert løp. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stemmer de...da jeg Kjørte delta før hadde vi en flaske som samlet opp kondensert olje..så visst en kjørte ganske friskt(turbotrykk 2bar) så kom de faktisk en del olje i flaska.

MVH

Lars Petter

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...