Gå til innhold
Geezer

Alfetta 1.8 -75

Anbefalte innlegg

Har tenk lenge og vel, og vurderer salg/bytte av Alfettaen. 1,8 -75 mod. Fin å se på, ingen utstillingsbil. Endel er gjort, mye som kan gjøres. Den går ikke for under 45000, og helst over 50000. Kan evt bytte i en nyere Vespa 250/300 eller noe tilsvarende morro. Pm meg hvis du er interresert.

IMG_20180617_215650.jpg

IMG_20180509_101025.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Lignende innhold

  • Av Anders-Romeo
   Hei!
   Kjøpte min første Alfa Romeo rett før jul i fjor. Det ble en Alfetta 1.8, 1977-modell. Jeg har alltid vært bilinteressert og har hatt en del BMW og Volvo, men dette er altså min første Alfa Romeo. Har fått mer og mer sans for italiensk ingeniørkunst de siste årene, da jeg både ferierer og jobber en del i Italia. Kreativt nok, så ble brukernavnet mitt "Anders-Romeo" her på forumet...  
   Så litt om bilen: Den ble solgt ny i Norge i 1977 på Sørlandet, og har vært i samme familie i tre generasjoner siden rundt 1982, helt til jeg kjøpte den rett før jula 2019. På begynnelsen av 1990-tallet ble den plukket helt fra hverandre og restaurert grundig. Den ble blant annet hellakkert i "CB-grønn" (ref. øl) og fikk "skinn"-interiør trukket av salmaker. Tidligere eiere hadde den på en del treff og banekjøring gjennom Klubb Alfa Romeo Norge. En periode hadde bilen også en turbomotor, men nå står det en original 1.8-motor fra en Alfetta i den. Den hanket også inn noen pokaler på utstilling.
   Den har vært avskiltet i 1-2 år nå, og planen min er å få skilt på den igjen i løpet av våren. I første omgang fokuserer jeg på det tekniske for å få den godkjent, så blir det nok litt mer kosmetisk etterhvert. Noe overflaterust finnes det, men den er ellers meget bra mtp rust. Den svetter litt både fra motor og gear, men håper det ikke blir verre med det første. 
   Jeg har byttet tennplugger, tennkabler, fordelerlokk og rotor, og ellers blir det full service med alle vesker og filtre. Regner også med å bytte noen fòringer og bremseslanger. Deretter tar jeg en dag med prøveskilt og ser om noe annet også må fikses før godkjenning. Jeg regner nesten med det blir en mangellapp på godkjenning, så da blir det nok litt til reparasjon før jeg henter skilt. Det er vertfall planen, så får vi heller se hvordan realiteten blir  
   Jeg tar gledelig imot tips om Alfetta, og gleder meg til å lære mye mer om denne bilen  Legger ved noen bilder av slik den står per dags dato.
    

  • Av Anders-Romeo
   Hei!
   Jeg ble den heldige eier av en 1977 Alfetta 1.8 og meldte meg inn i Klubb Alfa Romeo Norge i fjor. Hvilket steder er det best å bestille deler til min Alfetta? Tenker da spesielt på deler som bremseslanger, fòringer, pakninger og diverse. Har dere noen anbefalinger? 
  • Av JEM
   Ser etter en Alfetta GTV 1.8-2.0 modell frem til 1981.
   Send gjerne en mail til [email protected]
   Jan Erik
  • Av 116
   4 stk drivakselmansjetter til diverse transakselbiler.
   Splitter nye, bestilte feil type.. Passer altså ikke til 88mod 75 1.8turbo.
   Mener de passer til Alfetta etc opp til 1984 mod, men sjekk at din aksel stemmer i forhold til målene på bildet.
   Pakkepris for alle fire mansjettene samlet: 500,- hent i Skien eller betalt litt ekstra for frakt.

  • Av mekaniac
   DRIVAKSLING KJØPT OG MONTERT.
   Noen som har drivaksling til en 79 Alfetta.
   Ca 41cm flens-flens.
   Aksling med utslitte knuter er også interessant så lenge splines er ok.
   Andre alfetta (sedan) deler også av interesse om noen har liggende. 
×
×
 • Opprett ny...