Gå til innhold
hentor

TCT auto gearbox

Anbefalte innlegg

Noen som har skiftet olje på en slik, har tidligere hatt biler med automat hos RATS og de var proffe og svært serviceminded :)

Sitter i en Giulietta 120000km og serviceheftet sier ingenting om dette. "sealed for lite" tør jeg påstå kun er politikk og ikke en teknisk avgjørelse, dette har vært diskutert tidligere her på forum, men ikke akkurat denne girkassen. God jul! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Dette er ikkje noen automatkasse,men ein "robotisert manuellkasse".I prinsippet er det ein manuell kasse med 2 clutcher,der kvar clutch har sine gir,ein clutch tar 1,3,5 og revers,mens andre clutch verkar på 2,4,6 gir.

Det er vanlig gearolje på kassen,i tillegg er det jo olje på det hydrauliske systemet som sørger for å skifte gearene.Uansett,det er sikkert ikkje dumt å skifte olje,iallefall på girkassen med jevne mellomrom.Det gjeld bare å finne rett gearolje for denne kassen,bare å surfe litt på nettet så finn du nok det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Man kan jo godt ta lærdom av VWs mange havarier på DSG med tørrplateklutsj. Det er nå blitt 60000 km intervall på girkasseolje og en ganske kostbar (over 3000 kr)  flushing ved service. Sikkert lurt å bytte også på TCT :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det ligger oppskriften på tysk alfa-portal, som jeg gjerne ville linke til .......men for tiden ligger forumet nede med server-problem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for alle svar, da er det sikkert hydraulikk oljen som er i den plastbehol deren på toppen av kassa (ser rød ut, ordinær ATF?) og så er det girolje inne i kassa. Hadde bilen akkurat på service på merkeverksted, de gjorde ingenting med girkassen. Nå har jeg bestemt meg for å beholde bilen en stund til og ønsker en flush/bytte. 

Beskrivelse av funksjon TCT

http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_romeo_tct_gearbox.shtml

 

Endret av hentor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Lignende innhold

  • Av [email protected]
   Hei har kjøpt inn Castro magnatech for neste oljeskift. Det er partikkelfilter-dpf på disse og ble fortalt når jeg kjørte Audi diesel at jeg ikke kunne bruke noe annet en Castrol edge pga partikkelfilteret. 
    
   Noen erfaringer? 
  • Av hentor
   Heeey. Husk å peile oljen etter at "proffene" har skiftet olje. Fikk på 1,5l for mye på GTV6 2.0 tb forleden. Dette tilsvarer over 20% (av 6,5l) og er sikkert ikke å anbefale.. Kjørte bare noen km uten særlig belastning før jeg fikk sugd opp overfloden med vakumpumpe jeg bruker på båten. 
   De ser bare på PC h a den skal hatotalt, fyller opp kvantum og sjekker at det er olje helt opp på peilepinne. Overser altså om det går for langt opp. 
  • Av hentor
   Nå lukter det igjen sau av Giulietta n
   Oslo antikrist leverer som vanlig! Er veldig fornøyd etter 2 år, gjenbehandlet idag. Anbefales! 
   Finnes også i Østfold, Funderud antirust. 
   https://www.osloantirust.no/
   Har ingen personlige interesser i noen av nevnte, vil bare dele med ferske bil-/Alfa-førere. 
  • Av hentor
   Har bestilt time på Autovia, hatt god erfaring med de, utfører motorvask og benytter en motorolje jeg liker og oppfyller/overgår spec. Mobil1 0W-40 ESP. Nå blir det vel rabalder...😯  Har erfart andre som fyller FEIL OLJE. Motoren går veldig pent med Mobil1 oljen og den overgår Fiat spesifikasjonene. 
   Stor service 120kkm, ikke reg reim, den tok jeg på 90kkm.
   Noen som har vært der i det siste og kjenner prisen eller anbefaler annet verksted Oslo/Akershus? De utfører vel fortsatt motorvask på Autovia? 
   Carrozzeria er for langt unna og tilbyr ikke lånebil. Trur eg. Men liker også de gutta der. Liker Ital bilservice også jeg, RSA Ensjø har jeg vært innom, men det eneste stedet jeg har fått "noe ekstra" er på Autovia. I form av en motorvask, mulig jeg er dårlig vant..
  • Av Runar
   Natt til onsdag 16. november, trolig rundt midnatt, vil forumet bli utilgjengelig grunnet planlagt vedlikehold. Forumet vil være utilgjengelig en times tid.
   For de som er interessert i de tekniske detaljene er hovedformålet å oppgradere til Ubuntu 16.06 og PHP 7.
   Takk for forståelsen!
×
×
 • Opprett ny...