Gå til innhold
Landmann

Lovlighet og beregning av styrke på ekstralys

Anbefalte innlegg

Egentlig et uaktuelt tema for Alfa Romeo'er med sin særegne form. Men ettersom noen har behov for svære bruksøser i hverdagen og farter land og strand rundt natt og dag, så kan regelverket om ekstralys være fett å kjenne til.

Kilde er valostore.no (som leverer dje...k gode hodelykter 9_9 )

 

IMG_2540.PNG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott. Vet at bilmekanikere på store merkeverksted selv ikke kan nok om dette, fikk vite dette gjennom en bekjent som måtte holde opplæring på Audi verksted. De underkjente bilen hans feilaktig. 

Det som var artig var at mekaniker bare skrev "ulovlig ettermontert ex lys". Han uttalte videre ved konfrontasjon at "det mangler CE og referanseverdi preget i glasset på lyktene" . Min kompis er mer enn snittet interessert i ekstralys (jobbet med det tidligere) og kjente produktet godt. Kunne fortelle ham hvor dette var preget inn. Mekaniker sto på sitt- disse lyser så kraftig at de er nødt for å være ulovlig. Min venn refererte så til Landmanns post over, reglementet for belysning, det ble stille, dette hadde ikke Mekanikeren filla peiling på, det var meget tydelig.  Så kom tusenkronersspørsmålet fra min kompis: hva med orginallyktene til Audien, hvor finner du referanseverdien og CE godkjenning på de? Mekanikeren nølte, begynte febrilsks å lete på glasset.. Nei, ikke noe her.. Er de ulovlige da, spurte kompis? Ja... Kanskje det.. 😯?? 

Kompis lukket opp panseret, viste hvor data var preget inn i lyktene, enkel matte som Landmanns post over.  Er vi enige da, spurte kompis. 

Ja, vi er vel det.. 😯.. 😯 

Endret av hentor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette gjelder da kun samtidig belysning? Så om en er litt kreativ med ledninger, koblingssko og relèer så kan en montere ekstralys med referansetall 50 dersom en kobler ut hovedlysa.... Fra flomlys til stearinlys på under sekundet.. ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...