Gå til innhold
Dysan

Ferrari 812 Superfast

Anbefalte innlegg

http://www.dn.no/privat/2017/02/16/1305/Motor/lever-opp-til-navnet

Endelig begynner Ferrari å lage noe som ser rått ut. Denne så flott ut og kunne ryddet garasjen til denne:D

Man skulle tro det var et barn som ga den navnet, men det er uansett lite tvil om at 812 Superfast lever opp til navnet sitt. Bilen overtar etter F12 Berlinetta, og kommer med Ferraris sterkeste motor noensinne, uten hjelp av turbo.

Motoren er plassert foran og har 12 sylindere, er på 6,5 liter og yter ville 800 hestekrefter ved 8500 omdreininger. Det er 60 hestekrefter mer enn forgjengeren. Hvor lenge Ferrari kan fortsette å lage denne typen motorer er ikke godt å si, men med et CO2-utslipp på 340 gram per kilometer og et forbruk på 1,5 liter er den ikke akkurat helt i tiden, selv om disse tallene ikke er så ille for en motor med så mye effekt, volum og antall sylindere. Ferrari gir ikke slipp på den 12-sylindrede motoren som startet eventyret for 70 år siden.

 Ferrari kaller bilen den sterkeste og raskeste bilen i merkets historie. Da velger de å se bort fra hybriden LaFerrari som har 963 hestekrefter og en toppfart på over 350 km/t. 

Maksimalt dreiemoment på 718 newtonmeter kommer ved 7000 omdreininger, men 80 prosent av dem er tilgjengelig fra 3500 omdreininger, som skal gjøre bilen bedre å kjøre, samt øker kraften uten å måtte opp i høye turtall.

812 Superfast er den første Ferrari med elektrisk servostyring og skal sammen med andre elektroniske støttesystemer sørge for at man til fulle kan utnytte seg av alle kreftene i bilen. 

Bilen er oppgitt til å gjøre null til 100 km/t på 2,9 sekunder og skal ha en toppfart på over 340 km/t. Bilen veier 1525 kilo, og de er fordelt med 46 prosent foran og 53 prosent bak. 

Bilen debuterer i Genève i mars.

  Ferrari 812 Superfast. Foto: Ferrari

Ferrari 812 Superfast. Foto: Ferrari

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis journalisten hadde litt historikk gjemt bak smultringen midt i fjeset ville han visst hva 812 står for samt Ferraris bruk av benevnelsen Superfast. Dette er ting en motor-bladfyk skal vite før de slenger med leppa ;) Obbligatorio

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Lignende innhold

    • Av thor
      Det finnes jo mange kompetente folk her. Og noen hsr skrudd Ferrari og. Så poster en video av min Ferrari som har fått en fæl ulyd. 
       
×
×
  • Opprett ny...