Gå til innhold
Gjest Lasse

Gummi-lister skjuler rust!

Anbefalte innlegg

Emnet er sikkert ikke oppsiktsvekkende, men likevel ......

Jeg og en håndfull entusiaster besøkte en bilrestauratør forleden og fikk gleden/sorgen av å se en strippet AR av eldre årgang (unnlater å nevne modell og eier ettersom kjøperen nok fikk mer katteskinn i sekken enn han hadde betalt for).

Hva så vi? Tja - vi så at de forrige eierne hadde vært flinke(? ... og deretter tause) med sparkel. Der det var sveiset (gulvplater) var det gjort elendig punkt-jobb. Men overraskelsen for min del var alle de rustskadene som befant seg under gummi-lister; vindus- og dørlister. Karosserikantene så ut som musespist maria-kjeks. Og ingen ting av dette var synbart med listene på.

Det hører med til historien at bilen framstod som strøken med vakker, skinnende lakk da den skiftet eier.

Hva var lærdommen: Ta deg tid til å fjerne lister med jamne mellomrom og fjern sand og fukt. Helst skulle man brukt tynnflytende og dermed penetrerende rustbeskyttelse av anerkjent merke og lagt som beskyttende lag mellom lakk og list.

Som vi lærte: Lakk er ikke tett, men slipper gjennom luft og fukt. Det er grunning som i første omgang beskytter mot fuktens gjennomtrenging. Men til syvende og sist er det snakk om voks, voks og atter voks!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...