Gå til innhold

jgr

Uno dei ragazzi
 • Innholdsteller

  151
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

jgr vant sist dagen den 28. august 2019

jgr hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutro

Om jgr

 • Rang
  Uno dei ragazzi

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Rakkestad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei igjen fortsatt ingen godlyd:-( Har den på maks inngrep, men er da bare halvveis ned. Kortere tenner på den lille starteren. At jeg tok bort shimsen var bare for å få enda bedre grep på Kransen, tror ikke den ligger an, var ganske lange tenner på bedixen. Kommer ikke til noe spes m linken din? neste er å prøve starteren jeg har lånt for ånde om den går stille Ellers spanderer flyreise på den som kommer å fikser dette, føler jeg har prøvd d meste....
 2. På Bertonen er det 2 ltr og 130 tenner, 1600 girkasse, 1300 bakaksel.
 3. Ikke testen den nå, begynner å bli lei å skru av og på startere... Men har testa den tidligere, fungerte bra da, bortsett fra at jeg måtte sette bilen i gir og rugge litt på den for å få den til å slå inn - skulle antagelig hatt på shimsen. Har hatt dette problemet et par år faktisk, men brukt all energi på å pusse opp Bertonen - bedre tid nå, siden den er i nabolandet for å få satt inn nybygd motor- Har faktisk bygd om fra mekanisk til hydraulisk clutch på den også, blir spennende å se om det fungerer. Tok av shimsen og satte tilbake starteren i kveld, drar i alle fall motoren greit rundt, men føler fortsatt at starteren lager mye lyd - kanskje de er sånn? Får hjelp til å høre i morgen tidlig, så da får vi se. Frister å koble til motoren skikkelig igjen, har jo hatt den ute og byttet svinghjulet, og kjøre en tur - lenge siden denne Super'n har vært på veien....
 4. Noen som vet hvor tett inntil startkransen bendixen skal ligge får men vrir om nøkkelen? Ser forresten at taggene på den lille startereren er 2-3 mm breiere en en annen starter jeg har lånt - se bilde(kjøpt hos Highwood). Dvs at tennene på den lille starteren dekker jo hele kransen(er endel smalere), men bør kanskje allikevel være midtstilt ref bilde med hvit neglelakk:-)
 5. sånn ble det med en shim a 1mm. Da bør vel den egentlig av? Ser at den ikke helt er 2/3 nede, har det noen betydning?Måler at taggene på den lille starteren er noe kortere enn Bosch typen. Lyden er vel fortsatt høyere en den burde, selv med pluggene ute. må få en kamerat til å høre, så det ikke bare er jeg som begynner å surre....
 6. vedr slakk i bolter. Den midtre skal jo være helt tight, som vi vel er enige om. Testa den jo bare i starteren sist, der er den tight, men testa den nå i hullet på clutchhuset, og der er det slark. Ikke så lett å måle eksakt men så ut til at hullet var 9,2-9,3 mm, og bolten var vel +/- 8,95. Var i alle fall ganske god bevegelse i bolten når jeg vippet den opp og ned. Kan dette være problemet mitt..? Og hva gjør jeg i så fall med hullet som er for stort...
 7. Er lei selv, samme lyd, går for hardt, sender bilen på skrot...
 8. Er faktisk 2 startere som har havarert med knekk på samme sted, den ene var nyoverhalt, så er nok ikke gammel skitt som er problemet. Tenkte jo at det var kransen som var problemet, så har jo byttet den. Vedr bolter så der jo den midterste den spesialbolten, så der er det ikke slakk, men mener det er litt slakk i de to andre så man kan vippe starteren 1 mm el 2 opp og ned. om opphenget kan være skjevt skal vel mye til, men bør sikkert sjekke dette. festene er vel i clutchuset-ikke helt sikker på hvordan jeg får sjekket dette.
 9. Tja tight on, dvs at mittenbolt er jo supertight, mens de 2 andre har litt slakk slik at starteren kan vippes litt opp og ned.
 10. Ja, hadde jo kjørt bilen i noen år, men plutselig en dag vridde jeg om nøkkelen ute at noe skjedde. Bytta da jordingskabel, så gikk bilen en stund, før det smalt og starteren var sprukket i godset ved innslaget.
 11. Ja, bortsett fra at jeg ikke tyvkoblet fordi jeg i tillegg hadde de originale kablene på.
 12. ligge ved et videoklipp under bilder for å høre, svirrer rundt men bråker nok enda mere en det som høres på videoen.
 13. den gamle har jeg kastet....., hele "halvmånen" var knekt av.
 14. Jording er ok, har tatt kabel direkte fra batteriet i tillegg, både + og -. alf vid.MOV
 15. målte avstand inn til kransen til ca 1,3 cm uten shims, og avstanden på starteren til ca 1 cm , om jeg klarte dette riktig. Shimser jeg opp blir jo avstanden større, hvor stor avstand bør det være? Satte starteren i stikka i går for å teste den, og fant ut at startkabelen jeg hadde brukt på å teste strømmen inn til starteren ikke fungerte. Starteren svirra som den skal, men rakk ikke å sette den tilbake for å teste den med en annen kabel direkte fra batteriet. Har et lite håp om at det kan være + kabelen det er feil med, har jo da kun sjekket at jordingen fungerer som den skal.
×
×
 • Opprett ny...