Gå til innhold

VF36731

Apprendista
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

  Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutro

Om VF36731

 • Rang
  Apprendista

Demografi

 • Kjønn
  Ønsker ikke å oppgi
 1. Merkeverksted konkluderte med bakre tverrstag, som de skal skifte free of charge! Imponert over at de fant dette, som NAF ikke hadde påpekt;-) Men de har vel mer førstehåndskjennskap til bilmerket enn NAF, som pusler mer med Opel, Volvo og Toyota'er til vanlig.
 2. Ja, det er en 156. 2000 modell, gått beskjedne 35000 km. NAF skriver følgende i test, punkt 704 Opphengs- / bærearmer foran - V= Kontrollert og funnet i orden.
 3. Har nylig hatt bilen på NAF-sjekk og alt med understell, hjuloppheng og fjæring var tipp-topp. Likevel er det en lyd som om det skulle være noe slark under bilen. Spesielt høres det i lav hastighet og når man kjører over små ujevnheter. Hva i alle dager kan det være?? Synes nesten lyden ble enda verre etter at NAF hadde hatt test på den
 4. Leste om dette på www.alfa156.net - så ganske interessant ut, siden det er en relativt enkel operasjon og det visstnok gir et tåelig merkbart resultat Noen som har prøvd det selv, og har høstet noen erfaringer? (Prosessen går ut på å koble fra slangen til luftinntaket, og så ta ut et slags plastrør, som sitter nede i hullet i luftfilterboksen. Etterpå kobler man til slangen igjen og alt ser ut som før. Gir mer luft inn og skal gi bedre respons på lavere turtall, samt "tøffere lyd" Er det forresten noen som vet hva dette plastrøret er godt for? Ingeniørene på Alfa har vel ikke satt det der uten at det har noen nytteverdi, antar jeg..
 5. Enkelte ganger er det hvinelyd fra bremsene, som i en gammel Volvo - denne kommer og går, og kan henge igjen etter at jeg har sluppet ut bremsepedalen også. Er ganske svak, så jeg må oftest ha vinduet nede for å høre det. I tillegg er det en dump knirkelyd fra bremsen når jeg slipper de ut fra stillestående, for eksempel i en nedoverbakke, når jeg har stått parkert, eller har ventet på grønt lys. Noen som forstår seg på dette? Bilen er en 2000 mod 156 som har gått kun 34000 km (pr dato). Forrige eier var en kar i 50-årene, så jeg tror ikke den har vært kjørt hardt heller. Bilen har forøvrig stått til salgs hele vinteren på Bilcentrum, før jeg kjøpte den nå i juni. Men i og med at jeg har kjørt ca 200 mil på den nå, burde vel eventuelt skitt og belegg på bremsene være slitt bort nå?..
 6. Er en slags "kvernelyd eller ulelyd når jeg har aircondition (AC) innkoblet. Denne varierer med turtallet på motoren og er mest fremtredende i lave hastigheter (bykjøring) - den forsvinner etter noen sekunder, når jeg slår av AC. Høres ut som det er AC-kompressoren som lager denne lyden - noen som vet hva dette kan skyldes? Ref forhandler, var det helt normalt, og noe jeg konfronterte de med allerede ved prøvekjøring, før jeg kjøpte bilen. AC virker fint, men lyden er ganske irriterende.
 7. Var på hytta oppe i Skåbu (oppe i en sidedal, vest for Vinstra) i ferien, der det er mye svinger (noe Alfaen liker virkelig godt:-), men også ditto dårlige og hullete veier - fant etterhvert ut at det kommer endel ulyder og smell fra understell ved kjøring på slike veier, også i 10 km i timen på grusveien opp til hytta - Er dette normalt for Alfa, eller kan det være utslitte foringer, eller lignende? På nylagt fin asfalt, blir det tyst som i Mercedes S-klasse;-) Er også en god del hjulstøy, særlig merkbart på grovere asfalt, også i lavere hastigheter - Dekkene er Pirelli P6000 - disse dekkene er vel ganske gamle, så jeg mistenker at de kanskje har sittet på bilen siden den var ny (2000 modell, gått 32000 km ved kjøp i juni i år). Noen erfaringer om dette?
 8. Etter kjøp av min 2000 mod, som forøvrig kun var gått 32000 km, har jeg lagt merke til en "kakling" fra motoren når den går på tomgang. Denne lyden synes å være tilstede både når motoren er kald og når jeg har kjørt en stund. Fant ut at det kunne være et symptom på defekt/svak kamvariator - har hørt opptak av slik lyd på www.alfa156.net, der det står beskrevet som "diesel noise", noe jeg kan si passer også for min motor. Dette konfronterte jeg verksted med, like etter kjøp, da jeg fikk ettermontert avtagbart hengerfeste, og fakset endog en kopi av beskrivelsen fra alfa156.net til Bilcentrum sin mekaniker. Han sa lyden ikke var slik den var beskrevet i forhold til dette symptom og at lyden på min bil var fra kamreima, som forøvrig ikke var noe unormalt. Kamreim ble skiftet for to år siden på 26000 km, når de tok 60.000 km service på bilen. Jeg er likevel ikke fornøyd med denne forklaringen. Det kakler og bråker når den går på tomgang og den høres ut som min fars gamle Citroen BX 19GT - Ikke akkurat så beroligende. Er 6 mnd garanti, men med 50% egenandel. Vil gjerne ha dette fikset fort, slik at jeg kan få det gratis, da jeg har meldt fra om mangel allerede på kjøpstidspunktet. En annen ting er at det kommer en ulyd fra motoren når jeg drar den opp til 6000 rpm, både i første og andre gir. Rødmerking starter på 7000, og den skal vel være dravillig helt opp. Den drar dårlig på lavt turtall (under 3000 rpm), ivertfall dårligere enn jeg hadde ventet i første og andre gir. Variatoren er vel der for å gjøre den mer folkelig på lave turtall, såvidt jeg har forstått. Noen som har noen erfaring med dette? Ser at EMM-Sport også utfører service på Alfa, men siden det eventuelt er en garantisak, sitter Bilcentrum med joker her..
×
×
 • Opprett ny...