Gå til innhold
Det er planlagt vedlikehold og oppdatering av forumet de neste dagene. Dette kan resultere i treghet eller korte perioder med utilgjengelighet. Vi beklager på forhånd ulempene dette måtte medføre. ×

wirre

Apprendista
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

  Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutro

Om wirre

 • Rang
  Apprendista

Demografi

 • Kjønn
  Ønsker ikke å oppgi
 1. Nå har jeg dessverre ikke noen bilder, men hvis vi samtidig tar et lite steg ut av den virkelige verden og inn i den litt mindre virkelige verden, så går det jo an å nyte Alfa'er i TV-serien Rex Serien som btw spilles inn i og rundt min favorittby Wien.
 2. Jeg må nok si at jeg har mest lyst på en 166, men prismessig ligger de litt over min bankkontos smertegrense. Den 166 jeg prøvekjørte var noe av det beste jeg har prøvd noensinne. Komforten var nydelig, motoren (en 2-liter) var treg til å begynne med (daukjørt av et eldre ektepar) men kom seg kraftig etterhvert som jeg fikk varmet den opp litt. Følelsen jeg satt igjen med etter å ha levert fra meg bilen, var fantastisk. Skulle egentlig bare ha en liten prøvetur på under en halvtime grunnet litt knapp tid, men måtte bare kjøre litt ekstra Men i denne omgang må jeg nok nøye meg med en litt mindre bil. Alfa-miljøet er også en meget god grunn til å kjøpe Alfa
 3. Takker for svar! Joda, har kjørt 1,6-literen, og den var overraskende kvikk. I forhold til 2-literen som står i Primeraen er den litt slappere, men faktisk ikke så mye. Kanskje er motoren i bilen min i ferd med å bli tam, men føler likevel den er rimelig sprek At Alfas 1,6-liter er nesten like sprek, er helt klart positivt! 2-literen i Primera byr btw på 130 hestekrefter. Tror likevel at om jeg strander på kjøp av Alfa, så blir det en 1,8-liter. Har ikke fått prøvekjørt en slik ennå, men den bør vel av naturlige årsaker være kjappere og bedre enn 1,6-literen. Råkjøring er ikke noe for meg, men jeg liker å ha krefter nok til å forsere fjelloverganger samt å forenkle forbikjøringer (som det har en lei tendens til å bli en del av...) uten for mye anstrengelser. Pr dags dato er jeg ingen Alfa-fantast, men jeg har den senere tiden fått mer og mer sansen for de bilene. Og etter at jeg prøvekjørte Alfa Romeo for første gang, var jeg nær sagt frelst. Bilen var kanongod å kjøre, og komforten (som er et viktig punkt for meg) var absolutt tilfredsstillende og vel så det. Da jeg på prøveturen også møtte et par andre Alfa Romeo på veien, innså jeg at det virkelig var noe spesielt over disse bilene. Førerne av de andre bilene hilste nemlig. Kom på at det var hilseplikt, og fikk gitt hilsen tilbake Jeg mistenker at jeg ikke akkurat får færre verkstedopphold med en Alfa enn min Primera, men tror jeg samtidig bør se på totalpakken. Kan ikke akkurat si jeg føler det er så mye sjel i en Primera... Det er mer den ordinære bilen på gata. Et spørsmål som ennå ikke er besvart (ihvertfall ikke direkte): - rustgaranti 8 år eller ikke? En av bilene jeg har undersøkt hadde nemlig antydning til rust på en av kanalene.
 4. Hei, jeg vurderer som sagt å kjøpe meg en Alfa nå i sommer. Kanskje ikke så fornuftig, ettersom jeg drar på utveksling til Østerrike til høsten, for å være der et halvår. Men det er jo kjekt å ha en skikkelig bil i sommer, og som jeg muligens også kan ta med meg nedover. Men før jeg kommer meg så langt at jeg eventuelt slanker kontoen, er det viktig å gjøre grundig forarbeide. Jeg har prøvekjørt en Alfa Romeo 156 1.6TS, samt en 166 2.0TS. 156 er 2002-modell, mens 166 er 2001-modell. Begge er uaktuelle for meg grunnet høy pris, men jeg har også funnet et par 156 som er aktuelle. En av de er en SW 1.6-liter 2000-modell. Km-standen er ca 90000, og bilen virker grei. Skal se på den nå til uka. Den andre er vanlig sedan, 1.8-liter 2000-modell. Gått litt lengre (130k). Begge kan jeg få for under 100000 kroner. Nok om det; det jeg lurer på er: - skeptisk til noenlunde høy km-stand (altså den som har gått 130000)? Alle servicer er fulgt, registerreim skiftet. - Alfa Romeo har jo dessverre et frynsete rykte. Dette har bedret seg de senere årene, så ryktet stemmer nok ikke helt med virkeligheten. Men er det likevel en del feil man må regne med på disse bilene? - Typiske feil? - Priser på service og deler? Håper noen kan ta seg tid til å svare litt, og eventuelt komme med anbefalinger (helst være objektive ) Pr dags dato har jeg en Primera 2-liter, 97-modell som jeg egentlig er godt fornøyd med. Men det føles liksom litt mer eksklusivt og godt å kjøre en Alfa Romeo av nyere årgang. Primeraen er utrolig god på langkjøring, dog litt mer støy i kupeen enn hva jeg foretrekker. Det er vanskelig å velge. Gå for usikkerheten ved å kjøpe en "ny" bil privat, eller fortsette å kjøre bilen som jeg egentlig trives i, men som jeg samtidig er grundig lei (forstå det den som kan...) Alltids kjekt å prøve noe nytt (sikkert flere som kjenner seg igjen i det scenarioet ) Edit: Alfa 147 leveres vel med 8 års rustgaranti. Gjelder dette også for 156 fra det herrens år 2000?
×
×
 • Opprett ny...