Gå til innhold
Det er planlagt vedlikehold og oppdatering av forumet de neste dagene. Dette kan resultere i treghet eller korte perioder med utilgjengelighet. Vi beklager på forhånd ulempene dette måtte medføre. ×

Anders-Romeo

Apprendista
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

22 Buona

Om Anders-Romeo

 • Rang
  Apprendista

Demografi

 • Lokasjon
  Rogaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spennende prosjekt! Du gjør en god jobb Gleder meg til fortsettelsen!
 2. Takk for det! Ja, er spent på hvordan den er å kjøre Jeg synes den ser mye bedre ut uten hengerfeste. Har nok ikke behov for å trekke henger med den bilen uansett.
 3. Da er prøveskilt bestilt og bilen er klar for prøvekjøring! Har nå bytta det meste av oljer, væsker, filter, bremseslanger og gått over bremser. Biltilsynet har stengt for tida, så jeg bestilte prøveskilt på nettet. Regner med det tar en stund før jeg mottar dette, men bilen er vertfall klar for en prøvetur. Planen er å teste den og se at alt er som det skal, før jeg leverer den inn på godkjenning. Jeg må nok også få rengjort litt rundtom under, grunnet litt svetting her og der. Ikke like lett å komme til og rengjøre skikkelig alle steder, så jeg er litt spent på hvor nøye de er på gammel oljesvetting på godkjenningen... Startet og lot den gå seg god og varm her om dagen, før jeg bytta motorolje og filter. Det var fint vær også, så jeg fikk trilla den litt frem og tilbake i tunet. Så da er det bare å krysse fingrene til prøveskilt og første prøvetur (Ja, jeg fjerna hengerfestet også)
 4. Takk for gode tips! Kommer absolutt til å vurdere disse når fòringer skal byttes etterhvert
 5. Tusen takk! Ja, gleder meg til å få skilt og kjøre bilen mer Er Alfetta og Alfa 75 nokså like med tanke på kjøreegenskaper? Regner med de ligner i kjøreopplevelse, siden begge er transakselbiler og mange likheter. Hvordan er det med deler i hjuloppheng og bremser, passer dette overens? Hadde vært gøy med treff også ja! Takk for det! Ja, interiøret var visst til salmaker da den ble totalrenovert på 90-tallet. Synes fargekombinasjonen mellom interiøret og lakken passer bra. Jeg tenkte å gå over interiøret med full rens og smøring
 6. Takk for det Har kjøpt Haynes manual og Alfa Romeo DOHC High-Performance Manual (SpeedPro Series). Skaffer meg gjerne The Owners Bible også. Ja, tenkte å gå over bremsene, da den har stått i ro en stund. Litt overflaterust på skiver og et stempel som henger litt, men det fikses nok greit. Takk for tips om etterstramming av diverse bolter også, kanskje det hjelper på svettingen. Ellers blir det kanskje en del nye pakninger på lengre sikt. Har ikke sett noe olje i kjølevæsken, men sikkert lurt å forebygge dette. Tusen takk! Stemmer det, bor i Stavanger her. Ja, har meldt meg inn i Alfa-klubben og følger den både nasjonalt og lokalt på FB Takk for det! Ja, den var jevnlig ute på veien før, men har som sagt stått i ro nå i 1-2 år. Jeg har den stående i garasje hos noen bekjente, så er jevnlig innom der og skrur litt på den. Hadde absolutt vært kjekt med besøk, og ikke minst lære noe om disse bilene fra folk med kunnskap og erfaring Har du noen deler liggende? Trenger noen småting, så vurderer eventuelt en bestilling fra det store utland etterhvert. Har fått gode tips her på forumet om steder med bra deleutvalg til Alfetta Legger også ved et bilde fra da jeg hadde start på den forrige helg. Den trenger litt startgass for å komme i gang, men går nokså jevnt og fint, spesielt når den er varm. Med skilt og litt jevnere bruk går det seg nok mer til. Ingen bil har vel godt av å stå for mye i ro
 7. Hei! Kjøpte min første Alfa Romeo rett før jul i fjor. Det ble en Alfetta 1.8, 1977-modell. Jeg har alltid vært bilinteressert og har hatt en del BMW og Volvo, men dette er altså min første Alfa Romeo. Har fått mer og mer sans for italiensk ingeniørkunst de siste årene, da jeg både ferierer og jobber en del i Italia. Kreativt nok, så ble brukernavnet mitt "Anders-Romeo" her på forumet... Så litt om bilen: Den ble solgt ny i Norge i 1977 på Sørlandet, og har vært i samme familie i tre generasjoner siden rundt 1982, helt til jeg kjøpte den rett før jula 2019. På begynnelsen av 1990-tallet ble den plukket helt fra hverandre og restaurert grundig. Den ble blant annet hellakkert i "CB-grønn" (ref. øl) og fikk "skinn"-interiør trukket av salmaker. Tidligere eiere hadde den på en del treff og banekjøring gjennom Klubb Alfa Romeo Norge. En periode hadde bilen også en turbomotor, men nå står det en original 1.8-motor fra en Alfetta i den. Den hanket også inn noen pokaler på utstilling. Den har vært avskiltet i 1-2 år nå, og planen min er å få skilt på den igjen i løpet av våren. I første omgang fokuserer jeg på det tekniske for å få den godkjent, så blir det nok litt mer kosmetisk etterhvert. Noe overflaterust finnes det, men den er ellers meget bra mtp rust. Den svetter litt både fra motor og gear, men håper det ikke blir verre med det første. Jeg har byttet tennplugger, tennkabler, fordelerlokk og rotor, og ellers blir det full service med alle vesker og filtre. Regner også med å bytte noen fòringer og bremseslanger. Deretter tar jeg en dag med prøveskilt og ser om noe annet også må fikses før godkjenning. Jeg regner nesten med det blir en mangellapp på godkjenning, så da blir det nok litt til reparasjon før jeg henter skilt. Det er vertfall planen, så får vi heller se hvordan realiteten blir Jeg tar gledelig imot tips om Alfetta, og gleder meg til å lære mye mer om denne bilen Legger ved noen bilder av slik den står per dags dato.
 8. Tusen takk for flere gode tips! Jeg skal se litt rundtom på nevnte nettsider, i tillegg til lokale sjapper for mer universaldeler. Bilen har ikke en tråd enda, men muligens jeg starter en i "Prosjekter"
 9. Hei! Jeg ble den heldige eier av en 1977 Alfetta 1.8 og meldte meg inn i Klubb Alfa Romeo Norge i fjor. Hvilket steder er det best å bestille deler til min Alfetta? Tenker da spesielt på deler som bremseslanger, fòringer, pakninger og diverse. Har dere noen anbefalinger?
×
×
 • Opprett ny...