Gå til innhold

Gruagarasjen

Capo
 • Innholdsteller

  668
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  43

Gruagarasjen vant sist dagen den 8. november

Gruagarasjen hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

467 Splendido

1 følger

Om Gruagarasjen

 • Rang
  Capo

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Grua

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Og jeg ser ikke vitsen i å lage samme bil på samme tekniske plattform som naboens Peugeot, med en Alfa lignende emblem i fronten. Samme sak er det med F1 satsningen, med en bil som ikke har annet å gjøre med Alfa å gjøre enn noen klistremerker og litt cash. Blir fortsatt ingen Alfa. Bruker ikke 2 sekunder på F1. Følger heller MotoGp. Der er i hvert fall en Yamaha og en Ducati, faktisk 2 helt forskjellige kjøretøyer som er utviklet av 2 vidt forskjellige produsenter, helt fra bunnen av.
 2. Du som kjører i Corsaen vet jo nøyaktig hva dette dreier seg om. Det er stor forskjell på hva som er gøy og hva som er fornuftig. Hvis jeg bare skulle frakte meg selv på en fornuftig måte, så finnes det jo mange andre bilmerker som tilbyr en bedre pakke enn Alfa. Alfa kjører man fordi det er gøy. Men når ikke nye Alfaer er gøy heller, så kan man jo like gjerne velge noe annet. Og, jeg synes ikke vår Giulietta 170 TCT hverken er en spesielt gøy eller spesielt god bil. Det er mangelfull gass respons følelse på alle 3 DNA programmene, og det er et kort virkning register (lavtrykk turbo) og det er elektrisk styring hvor det er innlagt kunstig motstand. Kjør en Alfa GT eller 156 like etter at du har rattet en Giulietta, så er forskjellen åpenbar! Og, hele mitt poeng er at Giuliettaen er ikke spesielt ille i forhold til det som kommer framover. Så hvis man kjører Alfa fordi det er gøy, så er fremtidens biler helt uinteressant. Og det er ikke FCA sin feil. Alle bilprodusenter lider av de samme tilpasningene. så til mitt hovedpoeng: slik blir det, og det er ikke noe å gjøre med det. Det som kommer framover kan gjerne hete GTV eller 8C. Men vi vet jo alle at det blir ned skalerte motorer, hybrider, og el-biler. Sikkert med masse hester eller kW, men med uten lyd, eller kunstig lyd og kunstig styring, og ikke så veldig gøy allikevel. Liker du å kjøre Alfa fordi du synes det er gøy, så får du tak i en mekanisk klassisk Alfa og holder godt på den. Trenger ikke å kjøre den hver dag, men 2 turer i uke for å minne deg på hvordan en Alfa egentlig skal være, og hvor bra de var, og at bil verden går i feil retning, i hvert fall for oss som startet å kjøre bil når manuell chock var en helt naturlig greie.
 3. Den siste interessante Alfaen er laget for lenge siden. Lenge før Marcionne’s periode. Føler ingen Alfa tilknytning til de nye modellene. Bilene er blitt noen effektive kjønnsløse framkomst midler uten sjel. Utviklingen går i retning av og er kommet ganske langt i å isolere føreren fra elementene som bilene påvirkes av. Noe som gjør dem kjedelige. Elektronisk gass respons med forskjellige kjøre program får det til å føles som å kjøre bilspill i stedet for den direkte gassrespons som man får når man har vaier mellom gass pedal og gass spjeld. Vi har flere biler og forskjellen er så stor at hvis man er vant til å kjøre en Alfa med DNA mulighet, så blir man overrasket over hvor distansert man blir på elektroniske biler når man prøver en bil fra nitti tallet. utviklingen er drevet fram av stadigere strengere krav til avgass utslipp. Jeg vet alt det der. Det er ikke bilprodusentenes feil, men uansett grunn, så er nye biler ganske uiterresant som kjøre, i forhold til det som gjorde at jeg falt for Alfa. 4c er nevnt som en ekte kjøre opplevelse. Ja, det er det, men jeg skulle ønske man kunne få den med en 6 sylindret sugemotor som kunne dras til 8500 omdr. At ikke det er mulig på grunn av utslipp og vekt, ja jeg vet det også. Men uansett, så ville det vært å foretrekke for å fremme den analoge kjørefølelsen. vi kommer aldri tilbake dit, så defor, kjøp og kjør og vedlikehold de gamle bilene vi har. Den perioden er over for alltid. Privatbilens framtid er ganske uinteressant. Det er snakk om å overleve og da må man levere det markedet etterspør. Markedet etterspør miljøvennlige framkomsmiddler. Bare se på hva folk er villige til å kjøre rundt i, bare for å spare litt tid eller bompenger. Biler som er så patetisk stygge at det er en ren forsøpling. Italienerne klarer sikkert å levere noe penere biler, men kjøre opplevelsen i en elektrisk bil er ganske lik uansett merke. En elektro motor har ingen karakter. Virkemåten er den samme, bare forskjellig effekt. kjør klassisk
 4. Det er 2 forskjellige biler Landmann. Robert har den første som brødrene laget. Det var i utgangspunktet en lik bil som Magnus har. En 2.5 som er ble trimmet litt. Har det originale bladet hvor den ble vist første gang offentlig. Fronten er litt endret på den nå og felgene er lakkert svart. Liker utgangspunktet bedre selv. Er ikke så fan av svarte felger. Men bilen er skikkelig kul. Få den på veien Robert.
 5. GT møte på Lom. GT 3.2 ble med hjem til Grua.
 6. Alt er vel ikke perfekt, men jeg mener nå fortsatt at 916 bilene og 164 er de seigeste Alfaene så langt, med tanke på rust. God zink stålbeskyttelse (bilene ble dyppet i Zink bad) og god gammeldags lakk, samt at kanalskjørt og nedre del av karosseriet er plastbelagt, gjør at den tåler tidens tann veldig bra. Å parkere en allerede sliten bil i skogen, er nok ikke optimalt for noen biler. fuktighet både fra bakken og fra himmelriket. Vår super har klart seg merkelig godt. om den har stått på gress noen gang er jeg usikker på.
 7. Det er også mitt inntrykk. Denne ble parkert ute på Odda for 9 år siden. stått ute siden. (nå står den i garasjen vår selvsagt)
 8. Man kan være entusiast og ærlig på en og samme tid. De aller fleste kjører jo Alfa for at de synes det er gøy, og fint design samt litt Italienske merkverdigheter som gjør at man knytter seg til kjøretøyet på en annen måte. Har også Volvo som daglig bil. Går mer enn bra nok, men er allikevel ikke gøy å kjøre. Også her er det absolutt ingen feil på snart et år og bilen er fra 2005. Og det er fornuftige tekniske løsninger slik at det er mulig å komme til hvis man må bytte en pære eller skifte olje. Rust er heller ikke noe tema. Til tross, det blir Alfa som dagligbil igjen neste år. Men mulig jeg beholder Volvoen som en trygghet. Parkerer den innerst og bruker den når Alfaen skal på et verksted oppdrag eller at det saltes helt vilt om vinteren
 9. Den går på 225/40/18 om vinteren. Og den ligger og flyter på dekkene. Vi ville prøve om litt mer fleksibelt understell ville forbedre vinter egenskapene. Og i noen grad gjør det det. En bedre løsning er å gå ned på dekkbredde og beholde Eibach fjærene.
 10. Har masse erfaring. Vi kjørte vår i 2 år med Eibach fjærer. Veldig bra oppgradering. Bilen blir faktisk bedre på smådumper da de progressive fjærene er mykere enn de originale de første cm med kompression. For så å bli hardere slik at bilen krenget mindre i sving. Fartshumper er ikke noe problem. Vi er nå tilbake til originalt oppsett. Og har kjørt dette i 2 år. Men Eibach fjærene skal på igjen. 2014 og nyere blir veldig høy med originalt oppsett. Kjøper du 2010-2013 så vet jeg ikke om jeg hadde oppgradert til Eibach. Første utgave virker å ha riktigere fjær/støtdemper oppsett.
×
×
 • Opprett ny...