Gå til innhold

Alfa_159_TBI_TI

Apprendista
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutro

Om Alfa_159_TBI_TI

 • Rang
  Apprendista

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Bergen
 • Interesser
  Interesse er at min bil virker tilfredsstillende

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Alfa Romeo 159 har skjulte fasiliteter Se video Der er opplyste i videoen at man kan omprogrammer disse fasiliteter, er det muligt? Er der noen der har erfaring med disse fasiliteter ? Kunne tenke meg at endre på programmeringen omkring at lukke alle vinduerne samtidigt, kunne tenke meg at denne funksjon kunne legges på dobbelt klikk på låsning av dørene, er det muligt og hvor kan ,man finne informasjon om omprogrammering !!
 2. Etter jeg har et problem med min 2 fordører, som beskrevet på link Har jeg investert i en CD med eLearn - reperasjonsbook for 159, henholdsvis fra toniston : http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-159-Type-939-2005-to-2011-Workshop-Service-and-Repair-Manual-on-CD-/253073386508? mega.books : http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-159-Complete-Workshop-And-Service-Manual-PLUS-VIDEOS-DVD-/112335595784? Ser dog ikke den store forskjell på disse 2 CD'er. Synes det er litt vanskelig å bruke dem og se oppbygningen og metodikken for at finne det man ønsker å finne. Er der andre der har kjøpt disse eLearn CD'er og funnet et system, hvordan man finner frem til det ønskede. I mitt tilfelle er det en oversikt av det elektriske system jeg er interessert i, for at kunne analysere mine elektriske dørere feil. Finnes en instruksjon til disse CD'er eller er der blant medlemmerne en mekanikker der har vært på kurs i disse eLearn CD'er / bøker, der evt. kunne være behjelplig.
 3. Problem er med alt det elektriske på front dørene på min bil Alfa Romeo 159 Sportwagon TBi TI 1.8 Turismo fra 2011, kjørt ca. 30.000 km (produksert for Tyskland) Alt det elektriske virker ikke på fører- og passasjer døren (front døre), låse, vindus heis, speilene, likeledes virker ikke ute temperaturen på instrumentbrettet, loftlyset bak, opplåsning knappen mellom fører- og passasjer sette. Bilen er sendt til mekanikker (Bjelde i Arna) men de har problem med at analysere feilen. Styringsboks og kontroll moduler i front dørene er funnet OK. Der er lagt en jumper mellom 'sikringsboks B02-11' og 'kontroll modul M066-11' da der saknes forbindelse mellom disse. Da virker vindus heis og speilene i front døren samt ut temperaturen på instrumentbrettet, loftlyset bak samt opplåsning knappen mellom fører- og passasjer for bak dørene, låsingen på front dørene virker stadig ikke, samt tiden etter man har fjernet tenningsnøkkelen for at kunne betjene vindusheisen, virker ikke (normal kan man betjene vindusheisen en stund, etter å ha fjernet tenningsnøkkelen). Kan gjerne legge inn tegninger for de referanser jeg henviser til, hvis der er noen der er interessert for det. De er godt nok på Polsk, men jeg er lovet noen på Engelsk senere. Problemet synes at være brudd på ledningsnettet mellom sikringsboks B002 og kontroll modul venstre dør, medens årsaken til svikt til låsingen i dørene ikke er funnet, men der er en formodning om at det også et ledningsbrudd et sted. Det skisseres et problem med at ledningene buntet deler seg fra sikringsboksen til instrumentbrettet, dørene og ut under settene, så settene og bunn mattene må tas ut for videre feil søkning. Det antydes at fukt i bunn mattene samt lednings samlinger kan gi ledningsbrutt. Nå står bilen 90% av tiden i garasje, så jeg tror ikke selv på denne formodning. Selvfølgelig har satt nået ekstrautstyr i bilen, men det er montert av pro. mekaniker. Utstyr som batterilader, motorvarmer m/ mobiltlf. styring, ulykkes kamera med spenningsovervåkning, rykkekamera til radio skjermen, automatisk kjøre lys, men alle dette utstyr er montert for 1-1/2 år siden og skulle ikke ha innvirkning. Denne beskrivelse av mitt problem og diverse resultat av feil søkningens resultater og formodet feil, er der noen der kan sett nået lignende eller nået tilsvarende. Har dere sett nået lignende eller kan være behjelpelig med informasjon om dette problem. Hvor kan finne info om dette emne? Har Alfa Romeo en sentralt database med feil problemer beskrivelser man kan søke i eller andre database systemer hvor man kunne finne hjelp om dette emne? Problemet er lagt på is på grunn av ferie avvikling og vil bli tatt opp igjen aug 2017, men jeg haddet håpt på innspill for å minste problematikken og for at få ideer til evt. løsninger. Vedlagt elektrisk skjema Engelsk: Elektrisk skjema.pdf Vedlagt elektrisk skjema Polsk: Alfa Romeo 159 Speil Posk.pdf
×
×
 • Opprett ny...