Gå til innhold

Tiller

Caporeparto
 • Innholdsteller

  463
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Tiller vant sist dagen den 28. november 2018

Tiller hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

137 Eccellente

Om Tiller

 • Rang
  Caporeparto

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Tjøme

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hvor får en kjøpt dette? Får bare opp utenlandske sider når jeg googla. Mulig å kjøpe noe som er tilsvarende i Norge? Eller er det kun dette som gjelder?
 2. Takker for tips så langt. Noen som kan si meg hva slaks girolje jeg bør bruke på kassa? Og eventuelt hva slaks hydraulikk olje?
 3. Lurte på om noen her vet om hva som er service intervaller på en TCT girkasse? Er snakk om en 2012mod Giulietta, akkuratt runda 60tusen km.
 4. Her er komboen jeg bruker:
 5. Da har første flekk blitt klar, og fått første omganged sparkel.
 6. I påvente av sveisejobb så tar jeg det som var litt lakkrust. Min framgangsmåte for klargjøring til grunning, sparkel og lakk: 1. Skrape bort det grøvste med meisel 2. Slipe så mye som mulig med bånd sliper og/eller Dremlen multi sliper 3. Gå over med sandpapir eller slipeduk 4. Punkt sandblåse der det er mulig 5. Blåse reint med trykkluft 6. Tørke over med silikonfjerner Da er det klart for rust grunning. Finnes mange typer, og noen har sikkert sin favoritt. Jeg bruker denne:
 7. Jobben med å få bilen i fin bruksstand estetisk er i gang. Etter snart 40år i drift er det ikke til å komme utenom litt rust. Kanalen på førersiden skal byttes, samt at bakre del av venstre hjulbue bak skal byttes. Var også et hul i overgang hjulbue/kanal Høyre side framme. Her skal det også sveise. Sveise jobb settes bort da det er noe jeg ikke kan. Det skal gjøres medio mai måned. Ser fram til det. I mens skal jeg slipe, pusse, sparkle og lakke litt andre småting jeg ønsker å utbedre. (se bilder) Tok undersiden av bilvinduet i fjord, og fargematchen ble veldig bra. Nå skal overganger våtslipes og poleres. Tror det kan bli veldig bra. All annen lakk utbedring skal også våtslipes og poleres etter en tid med herding. I og met at lakken er tett farge som ikke krever klarlakk, så synes jeg den er vesentlig lettere å få pen med flekk lakkering.
 8. Litt ekstra utstyr er kjøpt inn
 9. Da var det klart for litt bilfikks igjen. Etter fjordåres innsats med motoroverhaling er det nå på tide å utbedre litt lakk. Bilen er generelt sett i meget god stand, men selvfølgelig har det kommet litt småting med årene. Har et langsiktig mål om en hel-lakkering, men intill da gjør jeg lakk utbedring selv. Har begynt å få litt dreisen på det med årene. Før bilen ble parkert i fjord, rakk jeg å utbedre litt i underkant av bak vinduet. Så nå er det bare å fortsette! Har også kjøpt med et bulk utbedrings sett, som skal prøves. Noen bilder av det som skal utbedres:
 10. Da begynner det å nærme seg første ordentlige kjøretur i år. Har hatt et par oppstarten i vinter for å holde alt i gang. Starter uten problem hver gang. Videre planer for bilen i år er følgende: -Montere white side dekksider -Litt lakk utbedring -Lakkere og pusse opp takgrind
 11. Label off, ellerno sånt fås kjøpt på biltema. Den er citrus rens og fungerer utmerket
 12. Litt varmkjøring av motor og puttletur i gata må til for å holde ting ved like på vinteren
 13. Fikk til en god vask av bilen igår i innendørs vaskehall med skumannlegg. Hadde selfølgelig med litt egne remedier også Avslutta med min favoritt latmannsvoks, Meguiars Ultimate Quick Wax. Synes den er noe av det bedre.
 14. Da tror jeg nesten at jeg er i boks med det jeg hadde planer for å gjøre med denne bilen. Dette er gjort: -Dobbel eksos -DAB+ adapter -Fikkse AUX inngang -K&N filter -Chrome oljelokk -Defa comfort pakke -Piggfrie vinterdekk -Oppdatere radionav looken -Nye hjulbolter i chrome -Nye skilt og skiltplater Eneste jeg kanskje kunne tenkt meg er å bytte tank lokket til samme type som olelokket, altså chrome. (se bilde) Om noen har noen andre tips en kan gjøre så si gjerne ifra 🙂
×
×
 • Opprett ny...