Gå til innhold

jaknudsen

Uno dei ragazzi
 • Innholdsteller

  191
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutro

Om jaknudsen

 • Rang
  Uno dei ragazzi
 • Bursdag 04.09.1981

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Oslo

Nylige profilbesøk

458 profilvisninger
 1. Dette endte med en tur til Oslo Bilstereo for å finne ut hva som kunne være galt. Der fant de at den røde 4mm-ledningen jeg loddet meg på ikke leverer strøm … Dette var skylden til alle problemene. De strakk en ny ledning frem til batteriet, og nå fungerer alt som det skal. De oppdaget forsåvidt også at bilen trekker strøm fra batteriet kontinuerlig når tenningen er av. 0,031 A i 71 sekunder, deretter opp til 0,070 A i 71 sekunder, deretter ned til 0,031 igjen, og slik fortsetter det. Dette skjer også når hengerfeste-elektronikken er koblet fra.
 2. Kunne du gjenbruke original mikrofon med denne?
 3. Har nå testet litt med sykkelholder m/lys (7-pin med overgang). Når sikringen er ute på den røde 2,5 mm ledningen oppfører bilen seg 100% normalt Det lyser ikke noen lys sykkelholder når den er tilkoblet (verken med eller uten sikring) Parkeringssensoren registrerer ikke at det er koblet noe til kontakten (verken med eller uten sikring) Når kontakten er tilkoblet, får jeg pærefeil på blinklys og bakre tåkelys (på samme måte som når sikringen på 2,5-ledningen er i). Skjer også uten sikring. Det blir nok en telefon til verksted i morgen …
 4. Nytt kapittel i sagaen; i dag var bilens batteri tomt. Tydeligvis trekkes det strøm et sted, jeg tipper den røde ledningen (som går til pin 9 og skal gi strøm selv om tenningen ikke er på). Da jeg plugget ut 20A-sikringen som sitter på denne lederen, forsvant problemet med blinklysene! Et annet symptom var at det kom en høy pipelyd fra elsett-styringsboksen når jeg skrudde på tåkelys (tåkelys bak fungerte likevel). Uten 20A-sikringen forsvant denne pipelyden også. Fikk pærefeil-ikon, ja. Har ikke fått sjekket fargen ved pæreholderen ennå, men ryggelyset fungerer som normalt. Har ikke fått testet selve stikkontakten til henger ennå, skal få sjekket alle polene med multimeter snarest.
 5. Hmm … bilens blinklysrelé, eller et relé i boksen som fulgte med elsettet?
 6. Det første fungerte, alle blinklys oppførte seg normalt og normal frekvens. Når jeg koblet på mellompluggene igjen virket det i to sekunder, før bakre blinklys sluttet å fungere og frekvensen i dashbordet ble doblet. Det hadde ingen effekt å koble fra minuspolen.
 7. Her er en gjennomgang av hva jeg gjorde for hver tilkobling i veiledningen (har utelatt de som kun er plugger og jordledere) Klippet grå/rød ledning som går til hunn-delen av den hvite pluggen Koblet grå/gul ledning fra settet til den delen av grå/rød som gikk inn i pluggen Koblet grå/blå ledning fra settet til den delen av grå/rød som gikk fremover i bilen Hentet frem rosa ledning (i virkeligheten litt beige/gusjegul? ingen annen ledning som liknet på rosa) fra hunn-delen av den hvite pluggen Koblet svart/blå ledning fra settet til den rosa I min bil plugges ikke rød 4 mm inn i PCB e.l. som på tegningen, men kun en vanlig plugg som deler den. Se bilde under. Strippet ca en cm av rød 4 mm på hann-siden av pluggen Loddet fast rød 2,5 mm fra settet (etter 20A sikring) Hunn-plugg for rød 4 mm. Hann-delen har bare en rød 4mm som går videre: Før og etter lodding: Plugget inn brun/svart ledning fra settet inn i femte hull fra venstre som i tegning 21. Hos meg var det ingen ledning i hull tre eller seks. Takk for at du gadd å lese så langt – og tusen takk for eventuelle innspill! Skal ut i bilen nå og prøve to ting: Koble orignalpluggene rett i baklyktene (altså fjerne mellompluggen fra elsettet) Koble fra minuspolen på batteriet og la den være av i fem minutter
 8. Slik jeg forstår denne tegningen skal blinklysindikatoren i dashbordet blinke dobbelt så raskt som lysene på bilen når henger er tilkoblet. Stemmer det? Skal indikatoren i dashbordet blinke med normal hastighet når henger ikke er tilkoblet? Hva betyr pæren med X over helt til høyre?
 9. Ganske sikker Skal gå gjennom når jeg får tid litt senere i dag. Når blinklysene er på klikker det kontinuerlig i et relé e.l. i den medfølgende boksen som festes med dobbeltsidig teip, så det virker jo som den får signalet fra bilen.
 10. Har montert hengerfeste og elsett nå. Litt mer jobb enn jeg trodde, måtte bl.a. kappe av en varmeskjold-bolt, klippe litt i varmeskjoldet og fore opp en bolt med skiver siden den gikk borti eksosen. Blinklysene bak fungerer imidlertid ikke! Pærer og sikringer er ok. Alle andre lys er ok. Klikkelyden i kupeen går dobbelt så raskt, men det skal kanskje være sånn? Har ikke forsøkt å koble til henger ennå. Noen som har tips? Bakluken vil heller ikke åpnes (verken nøkkel eller logo-knapp på luken), men jeg vet ikke om det er relatert.
 11. Hei, takk for svar begge to. Bilen er en 2009-modell registrert i 2008, så da har jeg vel ikke så mye garanti/reklamasjonsrett å slå i bordet med?
 12. Har bestilt Westfalia avtakbart og Erich Jaeger 13-pol til €391,- fra www.rameder.eu nå. Moms og tollavgift tilkommer, men totalprisen blir nok ikke så verst likevel
 13. Oppdaget plutselig denne lakkløse flekken. Har noen andre opplevd dette? Hvor mye haster det å få det utbedret?
 14. Hvor er det billigst/smartest å kjøpe dekk for tiden? Bor i Oslo.
×
×
 • Opprett ny...