Gå til innhold

Costanza76

Apprendista
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

  Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutro

Om Costanza76

 • Rang
  Apprendista

Demografi

 • Kjønn
  Ønsker ikke å oppgi
 1. Alfa'en er dessverre solgt - takstativet ligger fortsatt igjen, da jeg trodde på gjenbruk på ny bil, men dengang ei... Pug'en var for bred... Meget lite brukt over en toårsperiode, deretter lagret i bod/kjeller. Selges kr 800,- (Alfarabatt ) Bør hentes (Trondheim). [email protected]
 2. Lagt ut interiørbilder i Finn-annonsen... Dersom noen skulle trekke mine rosende ord i tvil Her er det mye bil for pengene!
 3. Har etter lengre tids vurdering lagt "Alfa Bella" ut på Finn... http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=38563161 ...men bud fra Alfaentusiaster mottas med takk
 4. Var vel ikke helt det jeg hadde i tankene, nei...
 5. Snakket med gutta på AutoItal (eller i dette tilfellet: det nye selskapet Autodelta som driver med ikke-italienske biler). Det ordner seg nok - om det blir en Pug 5008 eller en S-max som erstatter Alfa Bella kommer litt an på hva de klarer å finne av aktuelle eksemplarer nede på kontinentet, men vi er ihvertfall på vei mot en handel. Det blir vemodig å levere fra seg nøklene til 159'en, men det er ihvertfall til noen som har peiling på Alfa og som vet hva disse bilene er gode for. Dem er det få av ellers i markedet er jeg redd...!
 6. Hvilke forventninger har du? Prisen du har fått for "innbytte" uten å ha diskutert hva du vil bytte i syns jeg egentlig var ganske bra!! Du må være klar over at ingen gir deg en pris over bordet uten å spesifisere hva du vil kjøpe istedenfor. Du må huske på at bilforhandleren skal ha sitt påslag på bilen (de skal leve av noe de også) typisk 30 - 50 tusen alt etter hvem du snakker med. De må ta høyde for småfiks/reparasjoner som neste kjøper vil ha utbedret 5 - 15 tusen kanskje. Og til slutt skal de kanskje gi en garanti på bilen. Dette er en bil som forhandler kan sette alt fra 180 - 220 tusen på ruta. Kommer an på om han vil bli kvitt den fort, vil ha noe fint i butikken sin en stund eller rett og slett ikke hvet hva han har fått inn. Når en kjøper bil er det alltid mellomlegget som er viktig. Hvikle tall som flyr i lufta er totalt uinteressant, det er totalpakken som er viktig. For å kunne se hele bildet, må du be om konkrete tilbud på konkrete biler. At Bella kanskje var "dyr" i innkjøp, er din hjertevenn, har affeksjonsverdi for deg teller ikke lenger, nå er det de harde realiteter som slår inn. Jeg solgte min "Bella" privat for snart ett år siden. Samme bil som din, bortsett fra at det var en Berlina (verdens fineste berlina ), ca. samme km. 180 000,- gikk den for. Solgt etter 9 dager, to dager på Finn. Jeg kunne ha satt den inn i komminsjon og fått 150 000,- for den. Der er nok der prisene ligger på 06 modeller. Arve V For ordens skyld, prisen var gitt ifm. en konkret bil jeg var/er interessert i, så helt ut av sammenhengen var ikke beløpet tatt. Vi hadde bare ikke diskutert endelig pris på kjøpsobkjektet Mulig jeg har vel høye forhåpninger, men har byttet noen biler tidligere og da opplevd å få vesentlig mer "edruelige" innbyttepriser, så jeg vet at bransjen kan om de vil... Og selvsagt var Bella min hjertevenn
 7. Blir litt i overkant ift. hva økonomien tillater
 8. Nei, hvorfor 159 anses som tungsolgt fatter jeg ikke. Må ha noe med manglende kunnskap og fordommer hos de som sitter og vurderer dette!? Eller er det faktisk slik at den jevne kjøper fortsatt har et antikvarisk syn på Alfa ift. kvalitet? Personlig blir jeg ikke så rent lite irritert når medier ved gjentatte anledninger trekker frem at Alfa kommer dårlig ut når det gjelder kvalitet og viser et svæææært bilde av en 159, når det faktisk viser seg at undersøkelsen gjelder biler som er betydelig eldre enn 159'en.... Blir ikke lettere å få solgt på den måten, nei. Har forresten fått en (ja kun en) forhandler som var villig til å vurdere innbytte. På bakgrunn av de opplysningene jeg gav mente han å kunne gi 140-150' for Alfa "Bella" - noe som selvsagt var totalt uaktuelt (med mindre det er betydelig prutningsmonn iden andre enden, men så langt er vi ikke kommet ennå). Har vært i kontakt med Autoital i forhold til å evt. importere en bil til meg, men har ikke hørt noe ennå... Noen som har erfaringer med at de skaffer biler utover italienske?
 9. Tenkte i utgangspunktet brukt (1 år ++). Det er i første rekke 5008 som etter prøvekjøring virker som det mest aktuelle valget.
 10. Pga. behov for større bil (helst 7-seter) må jeg dessverre selge min Alfa Bella (159SW 1,9jdtm 150hk, 2006, 72000km). Vurderer sterkt å la bilen gå i innbytte (jeg vet, men tiden strekker ikke til til å gå i gang med salgsprosessen på egen hånd, pluss at vi kan ikke risikere å bli stående uten bil i en periode, ei heller sitte med to biler). MEN: har så langt møtt en kald skulder hos alle de forhandlere jeg har vært i kontakt med. "Vanskelig/Umulig å bli kvitt" er gjennomgangstonen hos de forhandlerne som gidder å begrunne sine avvslag. Ser i første rekke på Peugeot 5008, men også S-max og Touran vurderes (kanskje også Mazda 5, Citroen C4 Gran Picasso og Renault Gran Scenic hvis tiden strekker til). Noen som har tilsvarende opplevelser i dagens marked, eller som har tips til å få forhandlerne på glid?
 11. Da er de to små blitt snart fem måneder, og første langtur (Rælingen/Trøndelag t/r) er unnagjort. Med skiboks på taket og fulloppakning... Fasit: 159 er en ypperlig familiebil som kan anbefales til alle tvillingforeldre (og andre for den sakens skyld) Hadde full ferieoppkaning i boksen (Svææær Thulesak!) og tvillingvogna pluss litt småting i bagasjerommet. Funket som bare det. Noen estetiske kompromisser er jo pr. def. inngått med skiboks på taket, men kjøregleden er i behold (og innenfra kupeen slipper jeg jo å se boksen). I det daglige funker den tilsvarende fint: Klart lasteterskelen er "noe" høy når vogn skal bukseres inn og ut men så var det alternativene da.... Alle planer (bevisste eller underbevisste) om bilbytte er herved skrinlagt. Og takk for det.
 12. Interessant å følge debatten her. Sitter nå og venter på at tvillinger skal melde sin ankomst. Solgt 159'en ("Bella")? NEI Tvillingvogna gikk fint inni - med litt demontering. De vognene er svære! Så får man vel heller svelge stoltheten og utstyre Bella med takboks - selv om det vil forringe det visuelle intrykket noe. Kommer gjerne tilbake med litt erfaringer når de to små er på plass og de første kjøreturene er unnagjort.
 13. Tar opp denne igjen for en liten oppdatering. Alfa-vennlig tvillingvogn funnet (Brio Double Wave). Faren over for denne gang. Men vi snakker millimeterklaring her altså Nye oppdateringer følger når far har kjøpt "skiboks" og ungene er kommet til verden.
 14. Helt enig. Har overholdt hilseplikten fra dag èn (til enkelte medpassasjerers store overraskelse) og føler det er en morsom del av "pakka" med det å eie en såvidt "smal" bil som Alfa tross alt er i dette landet. Jeg smiler litt ekstra hver gang jeg får respons ...og det får jeg stort sett på strekningen Rælingen-Oslo (de daglige jaktmarker). Har et par faste som hilser titt og ofte (og en dame (selvsagt) i en rød 159 som ALDRI leer et øyelokk selv om jeg vifter henda ut av ledd (eller kanskje er det nettopp derfor)
×
×
 • Opprett ny...