Gå til innhold

ssd

Apprendista
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

  Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutro

Om ssd

 • Rang
  Apprendista

Demografi

 • Kjønn
  Ønsker ikke å oppgi
 1. Etter mye frem og tilbake fikk jeg alle pengene tilbake av selger, pluss blomster og sjokolade:) Jeg er ganske fornøyd, men var jo utrolig synd å "miste" en slik vakker bil. Nå er det tilbake på jakt etter en ny Alfa:)
 2. Selger har hatt bilen på sitt verkstedet en stund nå, og på torsdag sa han ville treffe meg for å snakke om hvordan innsuget ble delt i to. Jeg svarte med engang og sa jeg kunne møte han når som helst. Fikk ikke noe svar, så jeg sendte han en ny melding. Ingen svar.. Så i dag sendte jeg han en ny melding og spurte om hva som skjedde med bilen, så sa han at han skulle ta kontakt med meg i løpet av dagen. Jeg har møte med advokaten min i morgen tidlig kl. 0900, så hvis det ikke skjer noe i dag så tar vi det rettens vei i morgen. Nå er jeg ganske lei dette tullet. Jeg føler jeg allrede har gitt han god tid. Jeg har eid bilen i to månder og en uke, men har ikke hatt bilen i mer enn en månde selv.
 3. Nå er bilen blitt hentet av NAF og levert til verkstedet som selger ønsket. Jeg gir selger et par dager maks for å komme med forslag til løsning, hvis ikke det skjer noe innen den tid, eller han kommer med en løsning jeg ikke kan akseptere, så går jeg videre til forliksrådet. Jeg skal holde dere oppdatert:)
 4. Verkstedet bilen var på tror at skadene har kommet før, så akkurat den påstanden er nok ganske tynn ja. Etter og ha rådført meg med advokat så skal jeg la de ta bilen og se over den, og se hvilke løsninger de tilbyr. Håper dette går i orden. Savner bilen kjempe mye, får nesten tårer hvergang en Alfa Romeo passerer meg:(
 5. Hei igjen! Jeg fikk epost fra selger i dag, etter 15 dager, om at de ikke ville gå med på heving av kjøpet. I brevet står det "Du ble behørig informert om bilens tilstand. Bilen ble solgt som et oppusningsobjekt. Kjøring med bilen uten at utbedring hadde funnet sted har trolig medført skadene på bilen som du refererer til." Jeg er totalt uenig i det selger skriver. Bilen ble kjøpt som den står, men det er vel ikke det samme som oppusningsobjekt? Jeg ble heller ikke infomert om bilens tilstand. Hadde jeg vist om feilen/skadene hadde jeg utbredt disse med engang, eller aldri kjøpt bilen. Videre skriver selger "Selv om jeg mener at du ikke har rett på heving eller andre mangelsbeføyelser ønsker jeg å se om jeg kan bidra til å løse situasjonen for deg. Dersom du samtykker til det vil jeg tilby å undersøke bilen på verksted for å kunne ta stilling til hvilke alternative løsninger jeg eventuelt kan tilby.". Er dette noe jeg burde takke ja til? Eller burde jeg gå rett til forliksrådet? Burde jeg ta det videre, eller burde jeg hellet få kjøpt motor og byttet dette selv? Kanskje jeg bare burde selge den?! Det som er rart at bilen fungerte fint til verkstedet, men at etter å ha vært der i en dag så starter den ikke engang. Hva kan det skyldes montro?
 6. Takk for tilbakemeldingene. Selvom bilen ble kjøpt som den er, så er det en vesentlig misforhold mellom kjøpesummen og bilens verdi. På bakgrunn av mangelens omfang så anser jeg den som vesentlig, og mener at det gir grunn til heving av kjøpet, selvom bilen ble kjøpt som den er. Jeg har sendt brev til de jeg kjøpte bilen av med krav om heving av kjøpet, eventuelt utbredelse av skadene. Hvis de ikke svarer innen 14 dager så går jeg videre til forliksrådet så får vi se. Utifra det jeg har fått med meg her på forumet så kan det nok være jeg heller kjøper ny motor, for jeg har jo veldig lyst å beholde bilen. Er det noen som vet om noen gode verksted i Bergensområdet som fikser med motorbytte? Det jeg syntes er merkligst er at det gikk fint ann å kjøre med bilen til verkstedet, men etter og ha vært der i en dag så er det ikke mulig å få start på den engang.. Merklig:S
 7. Det var vel egentlig bare det tallet jeg fikk opplyst fra Motorforum, sikkert mye rimligere å gjøre det selv. Jeg skal høre litt rundt og se hva en motor koster, men i følge mekanikeren på Motorforum så kostet en motor fra Sverige ca. 25,000 + arbeid. Jeg kommer nok til å kjøpe en Alfa igjen, det er jo en nydlig bil og kjøre, med et utrolig deisgn.. En 166 står høyt på listen:) Hvis jeg ikke får kjøpet hevet, så selges nok bilen som den er, og hvis den ikke blir solgt så får jeg tenke på å bytte motor selv. Jaja, den får stå utenfor huset som pynt i verstefall da, er jo en nydlig bil:)
 8. Takk for støtten:) Har på følelsen at det koster mer enn det smaker og bytte motor. Det som er trist er at jeg virklig var glad i bilen, det er altså ikke det økonomiske som irriterer meg mest selvom jeg hadde påkostet den litt (selvom det også er utrolig surt). Jaja, bare si ifra hvis dere trenger noen deler:) Eventuelt hvis det er noen som ønsker å kjøpe bilen.
 9. Da virker det som om mitt Alfa Romeo eventyr er over :'( Etter og ha hatt bilen i en månde så merket jeg at den begynte å fuske litt i det siste, og tok den da med opp til verksted. Førstå så det ut som det var deeffekte coiler, så fire nye ble bestillt for å fikse det. Dette hjalp ikke. De fant bla. smeltet toppdeksel og deeffekte coiler. Det var olje i sylinderene, og mekanikeren hadde aldri sett noe lignende. Sylinder 3 og 4 var brent, og det var lekasje i innsuget og det var luftlekkasje. Mest sannsynlig er hele motoren deeffekt, og kostandene blir på minimun 90,000 kr ved bytte av motor. Disse skadene har vært der fra før jeg kjøpte bilen, og bilen har blitt dårligere og dårligere. Jeg kjørte bilen til verkstedet, men nå er det altså ikke mulig og kjøre med den i det heletatt. Merklig, og veldig trist. Jeg har sendt krav om heving av kjøpet til bilselger, men bilen ble kjøpt "slik den står", så jeg vet ikke hvor langt jeg kommer med det. Ser ut som jeg må selge bilen nå
 10. Hei! Først av alt vil jeg si takk for et superforum. Dette forumet var en av grunnene til at jeg valgte og kjøpe Alfa Romeo!! Jeg gleder meg til å delta her. Nå har jeg letet etter ny bil i et par månder, og etter mye om og men fallt valget på Alfa Romeo. Jeg angrer ikke et sekund, den er virklig helt herlig å kjøre!! Bilen er en 2000 modell Alfa Romeo 156 1.8 T-Spark som har kjørt 138,000 km. Fargen er sølv med svart interiør. Bilen sitt servicehefte virker godt fulgt. Neste EU-kontroll er i April. Gjort foreløpig: - Nye felger og dekk - Montert nye høytalere - Tatt vekk alle merkene bak (med unntak av Alfa Romeo merket) - Montert nytt innvendig speil og satt på et nytt enderør. Planer videre: - Fullstendig vask innvendig og utvendig - Nye felger (nåværende felger blir vinterhjul) - Bytte sideblinklysene - Nye bremser - Xenon lys - Utbreding av småting (nye matter og grøftelys bla.) Noen som har noen forslag til hva mer jeg kan gjøre? Spørsmål: - Noen som har noen forslag til Alfa Romeo verksted i Bergen? - Er det noe spessielt jeg burde være oppmerksom på? - Virker som den bruker litt for mye olje, er det vanlig å fylle på dette ofte? Jeg tror den lekker olje jeg. - Av og til tror jeg at jeg hører en tikkelyd fra motoren, hva kan dette være? - Er det vanlig og vinke til andre Alfa Romeo sjåfører? - Hvor mye tror dere en slik bil er verdt? I følge dinside.no er den verdt 82,000 kroner, men dette syntes jeg virker litt for høyt. Jeg har lagt ved noen raske bilder av bilen (bilen er ikke vasket). Kommer med interiør bilder snart. Ha en fin kveld!!
×
×
 • Opprett ny...