Gå til innhold

oyvinro

Apprendista
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

  Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutro

Om oyvinro

 • Rang
  Apprendista
 • Bursdag 30.11.1982

Demografi

 • Kjønn
  Mann
 • Lokasjon
  Trondheim
 1. Hadde bilen inne på et verksted for lading av flatt batteri nylig, og der mente en som selv hadde Alfa at bilen _muligens_ selv regulerte ned turtallsperra ved kald motor, og at temperatursensoren som sier fra når bilen er varm var defekt, slik at motorstyringen ikke får med seg at motoren er varm og klar for 7000. Finnes det noe slikt, og vil et sensorbytte hjelpe? Enden på visa blir nok å levere den inn på AutoSportiva for full analyse. Mvh Øyvind
 2. 156 ja, og prisen jeg oppgav var totalt, altså med hjulstillingskontroll. Men uansett blir det mye rimeligere å bestille fra alfastumper, så jeg går nok for den. Så gjenstår det bare å finne et verksted som gjør det rimelig. Trodde ikke det tok tre timers arbeidstid å bytte på en side for en mekaniker. Men jeg er jo grønn selv, og mangler alt av verktøy. Tak over hodet er vel også greit når man skrur. Takk for tilbakemeldinger, folkens! -Øyvind
 3. Heisann! Naf-test på bilen min avdekket at bærekule nedre venstre foran burde byttes og firehjulskontroll tas. Nå har jeg etter hvert fått med meg at en firehjulskontroll burde koste en drøy tusenlapp, og da gjenstår bærekula. Har hørt med flere verksteder i Trondheim, og de skal ha mellom 6000 og 7500 totalt for dette arbeidet. Noe jeg synes er i overkant. For det første, hvor mye sparer jeg på å kjøpe bærekule fra ebspares / alfastumper? For det andre, hva må jeg kjøpe? Bare nedre venstre foran (som har merknad på naf-testen)? Et verksted sa at det ikke gav mening å kun bytte nedre, men at både nedre og øvre burde byttes samtidig. I tillegg er det sånn at ebspares selger top wishbone, top wishbone nut and bolt, bottom wishbone og bottom wishbone bolt set hver for seg. Trenger jeg alle fire? Ser alfastumper kun selger nedre og øvre bærearm. Følger alt med inkludert i settene fra alfastumper?
 4. Tja. Pluggene ble skiftet rundt 90000. Og rundt 110000 ble plugghetter og pluggkabler skiftet ifm. vann ved pluggene. Like fullt er de visst litt slitt nå.
 5. Jeg fikk ingen forbedring ved å koble ut LMM, kan det være kun pluggene som svikter da? Fikk forresten en merknad på NAF test om litt slitte plugger...
 6. Dro av pluggen og kjørte hjem fra jobb, treffer fortsatt taket ved drøye 5000. Den ble dog litt fuskete på lave turtall, som vel er normalt. Da gjenstår lambda/katalysator/bensinpumpe? En sånn sak burde vel ærlig talt en NAF-test avdekke?
 7. Og da bruker vi denne guiden? Får stikke ut og kjøpe spesialverktøy da, for den må demonteres helt? Mye koster en sånn ny forresten?
 8. Den fusker i både 1. og 2. gear ja. 3. gear blir litt vågalt å etterprøve her i bykjernen, men mener det også fusket på langtur. Når den når ca. 5000-5500 begynner den å hoste og spytte, så hopper den ned til 4500 og deretter gjentar det seg. Lambda og katalysator ble jo sjekket ok på naf-test mindre enn en måned før jeg overtok bilen...
 9. Ja, nei, det vet jeg jo ikke. Det føles jo heller ikke som at den står og filer på turtallsperra, men at den på en måte ikke klarer mer og hopper ned et hakk. Om bilen får nok bensin vet jeg ikke, tanken er full, og den fusker som sagt ikke før den kommer opp over 5000.
 10. Heisann! Akkurat kjøpt meg en Alfa, som for øvrig fungerer helt flott. Hadde den inn på naf-test før jeg kjøpte den, uten merknader på motor og drivverk. Etter litt mer ekstensiv kjøring viser det seg at turtallsperra slår inn rundt 5000-5500, og ikke 7000, der den normalt skulle være. Den skurrer aldri på lave turtall, og drar godt helt til den tipper 5000 der det bruser litt før den slår brutalt ned til 4500. Ser at SRS motorstyring, kamvariator mm. ble byttet ved 85000, nå har den gått 130000. Videre leser jeg at andre her inne som opplever effekttap ved høye turtall skylder på luftmengdemåler, lmm. Men ingen skriver om en slik drop i turtallet som jeg opplever. Noen tanker om hva som kan være galt, og hvordan det kan fikses?
×
×
 • Opprett ny...