Gå til innhold

Patriq Backlund

Primo Capo
 • Innholdsteller

  1 536
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av Patriq Backlund

 1. Helt riktig! Skulle akkurat til å legge ut. Det er nettopp umbraco. Men de var så tildekket at det oppdaget jeg ikke før den første var borret ut.
 2. Det var en interessant forskjell. Slik du ser på min bil så er det bare et sett. Glasset ligger ovenfor rammen, slik at det er klemt på plass av rammen. Min er en -84.
 3. Takk! Nettopp, skal være skrue egt. "Problemet", et bare at den hvite delen i plastikk der, sitter i karosseriet.... Det er den jeg skriver at jeg ser fra ovensiden. Og det er to, en i hver ende. Lurer på om den som festet dette med nagler, bare ikke fant skruene når de skulle inn/tilbake?
 4. For en historie! :D Ja, jeg får nok evt bare borre dette ut. Og kan like gjerne bare sette inn original type pærer. Tenkte på LED, siden de angivelig skal holde evig. Og siden forrige eier montert med nagler så regner jeg med at det er en grunn til det. Og at jeg evt må ty til det selv. Og at det da blir like lite lett tilgjengelig da.
 5. Hei! Hyggelig ja! Hm, lurer på om denne beskrivelsen er til nyere? Det er ikke noe gummi å trekke i. Det er den rammen man ser på bilde. Rammen sitter (hva jeg kan se) naglet. Glasset ligger over og bak denne. Og pæren bak dette. Jeg ser pæren fra innsiden, gjennom et hull. Men det er ikke mulig å komme til. Lurer på om jeg bare må borre ut. Og hvis det finnes, bytte til LED-pære i stedet. Fra innsiden ser jeg også en slik plastikk "klips" for å skru skruer inn i, festet i et firkantet hull i karosseriet.
 6. Begynner (forhåpentligvis) å nærme meg å bestille time for å få skilt til bilen. Og apropos skilt, pærene for skiltet bak lyser ikke. Har gått over alle andre pærer. I Haynes boken står det at det skal være skruer for å ta ut holderen. Men det ut som om min er naglet? Må disse borres ut....? Finner ikke noen vei inn fra baksiden.
 7. Hva vil du ha for viskerreleet? Jeg var akkurat I Danmark og hentet div deler, bla rele. Men dessverre var ikke viskerreleet i orden.
 8. Oppdatering for dem som evt i ettertid søker på dette. Ikke press helt på hjørnene. Et lite stykke inn fra hjørnene sitter låseblekk/utposinger på dekslet som låser til rammen. Da kommer de lettere både inn og ut. 😊 Selve holderen for speil/motor-pakke tas enkelt ut med skrujern hvor braketten som holder hele pakken er klipset in med tilsvarende låsblekk.
 9. Skal gå over motorene på GTV6 sine sidespeil. Må innrømme at jeg aldri sett over disse før. Setter man bare noe mellom/bak selve speilet og brekker det løs? Uten å knekke det... Regner med at man kommer til motorene da? Uten å måtte løsne hele speilet.
 10. Her er bilde av platen jeg tenker på. Tror det er samme på alle blokk? Mulig fordeleren på 164 sitter her...? Tror ikke det er noe ferdig flagg her. Men enden på kammen har et spor mener jeg å huske.
 11. Spennende! Jeg hadde faktisk en ombygget fordeler som sensor i stedet for 36-1 hjul på veiven, da med 72-2 tenner - for å kjøre MegaJoltLite på min gamle Junior Zagato. Av ren nysgjerrighet - hvorfor bygger du eget når det finnes så mange ferdige programmerbare system der ute? Kanskje bare fordi du kan? Jeg lurte på å montere en kamsensor - men bak på selve kammen. Der er jo dekkplate man kan fjerne. For å få kamsynk. Ikke nå, men kanskje fremover.
 12. Her er enda noen bilde av blokk hvor du ser dekslene som er tilpasset ny vannpumpe og kilereim. Samt ny adapter for dynamo. Jeg bytte også til mekanisk strammer av registerreimen. Jeg har også plugget fordelerhullet med adapter fra AH Motorsports, og bruker en Wasted Spark coil fra Bosch. Den som sitter på 155 V6. Jeg har en adapter og har plassert coilen på blokket, rett ovenfor dynamoen. Skal se om jeg får tatt noen bilde av dette senere. Har også bare erstattet LMM med et rett rør. Hva system skal du bruke? Jeg har Megasquirt.
 13. Men... Jeg har sett mange eksempler på de som bestiller, betaler og aldri får noe fra Performatek. Jeg har også sendt forespørsel til ham, uten å få noen svar. Lenge siden. Jeg tør ikke å bestille der. Jeg har fra Mrinjector i UK fått det vedlagte bilde på noe som er noe tilnærmet de kan lage på bestilling. Jeg har dog overveid å rett og slett bare runde av toppen av ordinær EV1 injector, tre over slange og så klemme. Bilde er fra 200 cc/min fra 164. Burde fungere fint også. Uansett løsning så skal de passe rett på innsugsrørene. Jeg har ellers også for 10 år siden kjøpt nye høy-ohms spredere med slange. Men, nå når jeg kontrollmålt dem for å ta dem i bruk så gir de bare 160-170 cc/min. Skal bruke dem inn til videre. Enda et alternativ skal være å bruke rail og spreder rett fra 164 og så montere sprederne med disse rails rett på innsugene. Har fått beskjed fra andre som skal ha fått det til å fungere. Ellers har jeg tettet rail´en for hvor det vanligvis er utgang til kaldstartsinjektoren. Og, så har jeg bygget om denne injektoren til en holder for en Bosch lufttemperaturmåler. Måtte borre opp hullet i plenum noe. Tetter nå mot o-ringen på sensoren. Bruker som du ser TPS fra en annen bil en originalt også.
 14. Skal poste litt mer info, da vi i prinsipp gjør det samme. Skulle egt prøvestarte forrige uke - etter at motoren stått ustartet i vel 17 år. 🙂
 15. Flott løsning! Jeg byttet selv til 60-2 hjulet fra en 164 og tilsvarende sensor - samt gjenget opp to hull for denne holderen. Jeg flyttet over vannpumpen, samt lagde ny brakett for holder til dynamo for at kilene skulle ligge over hverandre igjen. Jeg måtte også "massere" dekslene til registerreimen. Men det gikk fint, og ble egentlig ganske ok.
 16. Eide faktisk en LINK selv tidligere - men ble aldri montert. 🙂
 17. Har tidligere tatt opp injektorene til min GTV6 i denne tråden: Jeg har nå enda en gang målt kapasiteten på disse nye sprederne, etter å tatt en rens og montert dem i bilen. Slik at kapasiteten blir målt med den faktiske pumpen og brenslestrykksregulatoren i bilen. Jeg får 160 cc/min på to av dem og 170 cc/min på fire av dem. Dvs omtrent det samme som den ene jeg testet i benk. Nå er jo disse "nye" og helt ubrukte. Men, de burde som jeg nevnt i tråden ovenfor vært på 200 cc/min for å ha kapasitet slik motoren som standard er. I stedet for å drive å kjøpe adaptere og montere et annet sett med brukte jeg har som burde ha kapasitet på 200 cc/min - så lurer jeg på om jeg kan montere en ekstra regulerbar regulator - i linje etter den eksisterende. Bare for å jekke opp trykket litt og nå den kapasitet jeg burde ha. Alternativt forstås å erstatte original regulator. Men - da må jeg finne noen som passer mellom de eksisterende railene. Noen av dere som har slik motor som har gjort noe tilsvarende før?
 18. Gabor, har akkurat nå begge toppene av men med motoren i bilen. Og har kjøpt slik isolasjon og bånd. Men, lurer på om jeg får løsnet starteren med motoren i, for å få båndene bak. Husker ikke lenger om det er en eller to bolter, som også går gjennom svinghjulskåpen bak....? Trangt, og jeg sliter med å løsne bare den ene mutter og bolt jeg ser der ved torpedveggen. EDIT: Har nå nesten fått ut starteren nok til å få på bånd. Bare så trengt for den nedre bolten at jeg må kjøpe en ny pipe-lednøkkel for å få den helt ut.
 19. Registerreimen kan/skal da ikke plystre. Snakker du om dynamo/vannpumpe-reim? Den kan være ikke er stram. Ofte strammes den ved å bevege dynamoen. Når du bytte, hva slakket du for å kunne bytte? Jeg er ikke kjent med de nyere Giulietta´. Regner med at det er her det ikke har blitt strammet godt nok.
 20. Har prøvd å ta fra hverandre hovedbremsesylinderen fra min GTV6. Men den plastikk skiven kommer bare ikke ut. Ser på AlfaBB at flere har samme problem. Bilen har stått ubrukt i hvert fall 15 år. Så tenker nå at jeg bare får kjøpt ny. Men.... Ser der er både 20.6 og 22.2 diameter i reparasjonssett. Men de fleste nye virker å være 22.2 til denne. Regner med at det er korrekt, men vil bare være sikker. Kan noen bekrefte? Det står stemplet Ate og 22 på den. (Ikke 22,2....) Er det egt noen forskjell på LPR, Brembo, Ate osv....? Annet enn prisen.... Ser fra bildene at det bare ser ut til Ate har den skruen på toppen som holder det indre stempelet på plass.
 21. Til dem som evt i ettertid leser, så skulle kabelen merket med rødt sist her til pluss. Kabelen er nok så lang fordi motoren kommer fra en 75'a, og der er jo batteriet foran i motorrommet og koblet rett på plusspolen.
 22. Ser ut å være samme fremgangsmåte og verdier som manualen jeg klippet fra sier. Så antagelig riktig. 😊 Der er jo også verdier for både TAS og TPS, slik at begge skal kunne kontrolleres.
 23. Her er fra manual hvor det står hva du skal måle på de to. Tror det skal stemme for din bil også. Det er egt for V6, men det virker som om disse to sensorene er like?
×
×
 • Opprett ny...