Gå til innhold

Runar

Capo di tutti capi
 • Innholdsteller

  938
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  21

Runar vant sist dagen den 17. juni

Runar hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

243 Splendido

1 følger

Om Runar

 • Rang
  Capo di tutti capi

Demografi

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

2 359 profilvisninger
 1. Bilen går nå (takk igjen, @Peer!), så nå gjenstår kun EU-kontroll 😁
 2. Her er et bilde av den faktiske synderen. I sprekken dere ser midt på bildet er det et stort hull, og det er flere hull under teipen, så det er kanskje ikke så rart at bilen ikke ville samarbeide.
 3. Perfekt! 😁 Er det hele den delen som er avbildet på bildet jeg postet, eller kun en liten del av den?
 4. Det hadde vært supert! Jeg er faktisk ikke helt sikker på hva som er sprukket. Mekanikeren var litt utydelig, men har lovet å sende bilde av sprekken når den nye delen kommer, forhåpentligvis i morgen.
 5. Bestillingstiden var ikke mer enn et par dager, men prisen var 1 800 kr. Jeg kan høre i morgen om den kan returneres eller avbestilles, hvis du vil kvitte deg med din for en litt billigere penge 😁
 6. Jeg setter veldig stor pris på at så mange tilbyr å låne meg sensorer og diverse, og kommer med gode råd! Det er én av tingene som gjør at jeg storkoser meg med Alfaen, selv om den ikke alltid vil samarbeide. Så, en liten oppdatering. Grunnet ugunstig arbeidstid (pendling) og mye å gjøre, valgte jeg å frakte bilen til Øyhus Motor i Gjøvik forrige helg. Jeg klarte ikke å finne en åpning i kalenderen, hvor jeg hadde tid til å demontere sensoren både fra @Peers og min bil, så jeg tenkte det var like greit å sette bort den jobben. Og i går fant de feilen! Grunnet alder, kulde, eller gudene vet hva, så har luftinntaksslangen (air intake hose/air hose) sprukket flere steder, og motoren fikk for mye/lite luft. Mekanikeren teipet over sprekkene, og bilen startet uten problemer. Ny luftinntaksslange er bestilt, og neste oppgave blir da å få den EU-godkjent. Bilde av synderen, hentet fra nettet:
 7. Her var det flere begreper jeg ikke kjenner til. Vil det si at du støtter @Rune R. i at det kan være bensinpumpen som har tatt kvelden, eller at videoen min viser det motsatte?
 8. Det skal nok gå helt fint! Jeg må bare finne tid, og klare å demontere sensoren fra min bil først, så jeg vet hvordan det gjøres
 9. Jeg koblet fra det ene røret som fører bensin til motoren, og når jeg da skrudde på tenningen uten å starte bilen, så rant det bensin i underkant av fem sekunder før det stoppet. Jeg tolket dette som at bensinpumpen fungerte. Hva tenker du? Det kan hende pumpen kan styres via Multiecuscan, det skal jeg undersøke!
 10. Det hadde vært fantastisk! Jeg er borte på jobb denne uken, men skal se om jeg får demontert sensoren helt til helgen, så tar jeg kontakt!
 11. Hvis fristen er mars 2019, men man venter til januar 2021 med å få bilen godkjent (usannsynlig ja, men lek med tanken), så gir det ingen mening at fristen for neste kontroll blir mars 2021. Det eneste logiske, i mine øyne, er at ny frist blir to år etter forrige godkjente kontroll, uavhengig av når den opprinnelige fristen var. Så da får vi enten vente på fasiten, eller ta en telefon til Vegvesenet over helgen!
 12. Ja, i verste fall blir bilen avskiltet på stedet. Med de gamle reglene kunne det gå opp til to måneder fra fristens utløp til bilen ble begjært avskiltet, men slik jeg har forstått de nye reglene kan/vil dette nå skje umiddelbart etter at fristen har gått ut. Jeg finner ingen kilder, men jeg tipper den nye fristen blir to år etter siste godkjente kontroll, uansett om bilen avskiltet i mellomtiden. Hvis du lar bilen være avskiltet til september, blir neste frist september 2021.
 13. Det skal jeg gjøre, så snart jeg får løsnet den! Har du noen gode tips til hvordan jeg måler motstanden? Et godt gammeldags multimeter?
×
×
 • Opprett ny...