Gå til innhold

Retningslinjer

Cuoresportivo.no, eller Norsk Alfa Romeo Forum, er et diskusjonsforum for alle som interesserer seg for Alfa Romeo og andre italienske kjøretøy. Formålet med forumet er å la alle og enhver diskutere Alfarelaterte emner, samt være et sosialt forum for Alfainteresserte på alle kunnskapsnivåer.

Forumet drives på frivillig basis av privatpersoner og har ingen formelle koblinger til Klubb Alfa Romeo Norge eller andre organisasjoner. Forumets ledelse (administratorer og moderatorer) jobber alle på frivillig basis og mottar verken lønn eller andre goder for sitt arbeid. Forumet er finansiert med private midler samt reklameinntekter.

Kort versjon

 • Oppfør deg i henhold til god folkeskikk.
 • Skriv innlegg som er verdt å lese.
 • Følg henvisningene fra moderatorene og administratoren.
 • Reklame er ikke tillatt.
 • Du skal ikke ha mer enn en aktiv konto av gangen.
 • Kjør deg en tur av og til!

Lang versjon

 1. Innledning
   
  1. Cuoresportivo.no skal være for alle, og vi setter dermed visse krav til alminnelig høflighet, lovlighet, og saklighet. Innlegg som strider mot reglene vil bli fjernet uten dikkedarier.
    
  2. Retningslinjene gjelder alt innhold som publiseres på forumet, eller som har direkte tilknytning til dette.
    
 2. Brukerkontoer
   
  1. Brukerkontoen din er personlig og skal ikke benyttes av andre. Du holdes ansvarlig for alt som publiseres via brukerkontoen din. Ra kontakt med en av moderatorene dersom du har du mistanke om at noen misbruker kontoen din.
    
  2. Du kan kun ha én aktiv brukerkonto på forumet. Overtredelse av dette vil medføre at du blir utestengt fra forumet på permanent basis.
    
  3. Signaturer kan inneholde maksimalt fire linjer, og skal ikke inneholde reklame, støtende innhold, eller bilder. Moderatorer kan endre signaturer uten varsel.
    
  4. Brukernavn skal ikke inneholde reklame, e-postadresser, eller være støtende.
    
  5. E-postadressen som oppgis som kontaktadresse må være en gyldig e-postadresse. Om ønskelig kan den skjules for andre brukere. Den vil i alle tilfeller være skjult for gjester på forumet.
    
 3. Innhold
   
  1. Personangrep og nedsettende kommentarer om andre brukere, personer, eller organisasjoner er ikke tillatt. Har du noe uoppgjort med en person eller organisasjon så ta det opp med vedkommende direkte. Personlige vendettaer føres andre steder.
    
  2. Dersom du poster et innlegg med kritikk av et firma, en person, eller en organisasjon, skal du signere med fullt navn.
    
  3. Mobbing, drittslenging, flaming, og sjikanering tolereres ikke. Gjentatt mobbing og sjikanering vil føre til permanent utestengelse fra forumet.
    
  4. Innlegg som oppfattes som diskriminerende eller støtende på mer generelt grunnlag – på basis av rase, tro, kjønn, politisk tilhørighet, eller annet – er ikke tillatt.
    
  5. Innlegg som er skrevet for å skape dårlig stemning, for å provosere, eller for å støte noen stenges eller slettes med begrunnelse. Brukere som tar i bruk Godwins lov får fri fra forumet i én uke.
    
  6. Innlegg som strider mot norsk lov eller oppfordrer til brudd på norsk lov vil bli slettet.
    
  7. Innlegg eller innlegg som lenker lenker til virus, spionvare (spyware), eller andre skadelige filer er ikke tillatt. Lenker til opphavsbeskyttet materiale er ikke tillatt og vil bli slettet.
    
  8. Innlegg skal skrives på norsk, svensk, dansk, eller engelsk. SMS-språk og dialekt kan være vanskelig å forstå.
    
  9. Porno, rent kommersielle innlegg (annonser og reklame), og rusforherligende innlegg er ikke tillatt.
    
  10. Hold deg til temaet i de forskjellige seksjonene av forumet. Avsporinger vil bli slettet uten noen form for varsling.
    
  11. Hvis du ikke har noe å bidra med i en tråd så er det heller ikke behov for å skrive noe. Korte og unødvendige innlegg som «takk», «hehe», «kult», «dust» og lignende er å betrakte som spamming av forumet og vil bli slettet av moderatorene.
    
  12. Politikk har egne diskusjonsfora. Dette er et forum for bilinteresserte, så vi vil til nød tolerere klaging på bilavgifter, bøtesatser, eller bensinpriser. Dersom du vil drive politisk agitasjon fins det mer egnede arenaer.
    
 4. Sletting
  1. Sletting av brukerkonto kan gjøres ved henvendelse via PM eller e-post til forumets administratorer.
    
  2. Ved sletting vil din brukerkonto bli deaktivert. Innlegg du har publisert vil bli stående som publisert av «Gjest_(ditt-brukernavn)».
    
  3. Det er ikke mulig å slette eget innhold. Redigerer man vekk innholdet vil dette regnes som et brudd på retningslinjene.
    
 5. Kjøp og salg
  1. Kjøp og salg-seksjonen er et tilbud til forumets brukere. Kommersielle annonser er ikke tillatt, med mindre de er forhåndsgodkjent av forumets ledelse. Annonser i andre seksjoner av forumet slettes umiddelbart. Administratorene og moderatorene kan slette annonser de finner upassende uten varsel i forkant eller etterkant.
    
  2. Legger man inn upassende annonser gjentatte ganger vil dette medføre reaksjoner.
    
  3. Har du fått kjøpt eller solgt den delen eller bilen du er på jakt etter bruker du funksjonen for å merke emnet som løst.
 6. Moderering
  1. Dette er ikke et demokrati. Administratorene har siste ord, moderatorene har nest siste. Det er ikke noe krav om at verken administratorer eller moderatorene begrunner sine handlinger, dog vil det bli gjort i de aller fleste tilfeller.
    
  2. Administratorene og moderatorene kan utestenge brukere av grunner som ikke står i retningslinjene. I slike tilfeller vil du få en redegjørelse per e-post. Klager på beslutningene sendes via e-post til administratorene.
    
  3. Respekter moderatorene. Hetsing og uthenging av moderatorer kan og vil føre til utestengelse. Moderatorene er ikke her for å sabotere forumet, men for å gjøre det til et bedre sted for oss alle.
    
  4. Dersom du ha spørsmål vedrørende sletting av innlegg eller andre reaksjoner fra administratorer eller moderatorer, ta det opp i en saklig tone i korrekt kategori.
 7. Forumet
  1. Verken administratorene eller moderatorene på Cuoresportivo.no er ansvarlige for eventuelle søksmål fra en tredjepart som følge av noe brukere har skrevet på forumet.
    
  2. Nye moderatorer velges av forumets eksisterende moderatorer.
    
  3. En eller flere administratorer velges av forumets moderatorgruppe.